Ο Andy Moor και ο Yannis Kyriakides αποδομούν τα Rebetika

16:46 8/10/2011 - Πηγή: Mixtape

Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των the Ex σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Andy Moor θα βρίσκεται μαζί μας, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Την Κυριακή  16 Οκτωβρίου λοιπόν, η Science Fiction Society παρουσιάζει στο Six D.O.G.S. ένα ξεχωριστό live

με τον Moor, να συναντάει τον Ελληνοκύπριο συνθέτη και sound artist Γιάννη Κυριακίδη (a.k.a. Yannis Kyriakides) για να παρουσιάσουν ζωντανά το Rebetika project τους το οποίο δουλεύουν μαζί εδώ και αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται στην αποδόμηση συνθέσεων ρεμπέτικης μουσικής από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι την εποχή του μεσοπόλεμου. Το Rebetika παρουσιάστηκε πρώτη φορά ζωντανά το 2006 στο Kέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Γλασκώβης (CCA), με σκοπό να κυκλοφορήσει ως ψηφιακό download και στη συνέχεια, το 2010 να αποτυπωθεί σε cd από την εταιρία που διατηρούν από κοινού οι δύο καλλιτέχνες, την Unsounds records. Το Rebetika περιέχει μεταξύ άλλων συνθέσεις των Παγιουμτζή, Βαμβακάρη, Κοντογιάννη, και Παπαϊωάννου.

Πριν από την κοινή τους εμφάνιση, ο Κυριακίδης  θα παρουσιάσει το προσωπικό του project, Varosha.  Πρόκειται για ένα έργο αφιερωμένο στην κατεχόμενη πόλη-φάντασμα Βαρώσια και συνδυάζει τους ήχους του Κυριακίδη μαζί με samples από χιτ της  Κυπριακής ποπ της δεκαετίας του ’70, συνδυάζοντας τα με τη video  προβολή κείμενων του ρεπορτάζ δύο δημοσιογράφων από την επίσκεψή τους Βαρώσια.

Μια μέρα πριν, οι δύο καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Τα εισιτήρια για το live της Αθήνας κοστίζουν 10 ευρώ ενώ για το αντίστοιχο της Ξάνθης 5 ευρώ.

Links

www.kyriakides.com
www.unsounds.com
www.theex.nl/home.html

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα