Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του “Barcelona”

11:05 19/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Πιθανόν η πιο ολοκληρωμένη ταινία του Στίλμαν μέχρι σήμερα και σίγουρα η πιο υποτιμημένη, αφού η αξιοσέβαστη Criterion έχει μέχρι στιγμής τιμήσει τους δύο άλλους τίτλους του σκηνοθέτη («Metropolitan», «Οι Τελευταίες Ημέρες της Ντίσκο») προσφέροντάς τους έκδοση σε DVD, παραβλέποντας όμως το δεύτερο κινηματογραφικό του πόνημα. Σε αυτό, ο Τεντ είναι ένας Αμερικάνος πωλητής που εργάζεται με μετάθεση στη Βαρκελώνη και βλέπει τη ζωή του να γίνεται άνω κάτω όταν τον επισκέπτεται απροσδόκητα ο κρετίνος ξάδερφός του Φρεντ. Οι Τεντ και Φρεντ (στους ρόλους

οι θαμώνες του στιλμαντικού κόσμου, Τέιλορ Νίκολς και Κρις Αϊγκεμαν) συνδέονται μονάχα από την παρήχηση των ονομάτων τους και την υποφαινόμενη συγγένεια, καθώς ως χαρακτήρες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί. Και ενώ η αναγκαστική συμβίωση διακόπτεται ευχάριστα από συναντήσεις με αιθέριες υπάρξεις στα μπαρ της Βαρκελώνης (μία από αυτές και η Μίρα Σορβίνο), μία ατυχής κίνηση από τη μεριά τους προκαλεί το αντι-αμερικάνικο μένος των ντόπιων. Ο Στίλμαν αρθρώνει με φινέτσα πως Ευρώπη και Αμερική χωρίζονται από κάτι πολύ βαθύτερο του Ατλαντικού – κυρίως το πολιτισμικό χάσμα – και αυτοσαρκάζεται για το συγκρατημένο κινηματογραφικό στιλ του, αποτυπώνοντας την ανεπάρκεια της «καλής συμπεριφοράς» σε καταστάσεις τόσο οριακές που… βγάζουν μάτι.

barcelona – trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Whit Stillman
Σενάριο / Screenwriter: Whit Stillman
Φωτογραφία / DoP: John Thomas
Μουσική / Music: Mark Suozzo
Μοντάζ / Editor: Christopher Tellefsen
Ηθοποιοί / Principal Cast: Taylor Nichols, Chris Eigeman, Tushka Bergen, Mira Sorvino
ΗΠΑ / USA
1994
Εγχρωμο / Color
101′
Αγγλικά, Ισπανικά / English, Spanish

Η ταινία “Barcelona“ θα προβληθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ στις 22:15 στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας!

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Φεστιβάλ προσφέρει  3 διπλές προσκλήσεις σε ισάριθμους αναγνώστες του για την προβολή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα “Barcelona” αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με email.

Keywords
Τυχαία Θέματα