Νέο άλμπουμ για τους Spain

13:34 26/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι θα μου πεις τώρα και χίλια δίκια θα ‘χεις. Μετά από 12 χρόνια αποφάσισε ο Josh Haden (γιος του γνωστού τζαζίστα Charlie Haden) να κυκλοφορήσει νέο δίσκο με τους πλήρως ανακαινισμένους Spain (η Petra Haden ωστόσο συνοδεύει και πάλι). Το The Soul Of Spain χρειάστηκε 2 χρόνια για

να ολοκληρωθεί και πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 11 Μαϊου από την Glitterhouse Records.

Επ’ ευκαιρία ας θυμηθούμε μερικά από τα διακριτικά τους κατορθώματα: περιόδευσαν στην Αμερική με τους Cocteau Twins το ’96, διασκευάστηκαν από το Johnny Cash στο Unchained, με το Spiritual από το πρώτο τους άλμπουμ The Blue Mood Of Spain αλλά και από τον ίδιο τον Charlie Haden και Pat Metheny στο Beyond The Missouri Sky. Για το End Of Violence ο Wim Wenders τους ζήτησε να γράψουν ένα τραγούδι και αυτοί έδωσαν ένα από τα γνωστότερα πλέον κομμάτια τους το Every time I try, που βρίσκεται και στο δεύτερο άλμπουμ τους She Haunts My Dreams. Στην πορεία συνεργάστηκαν με τον αδικοχαμένο Σουηδό πιανίστα Esbjorn Svensson, άκουσαν ένα κομμάτι τους (Our love is gonna live forever) στη σειρά Six Feet Under και ευτύχησαν να δουν ένα poster τους στο αριστουργηματικό Beverly Hills 90210.

Τρία καινούργια κομμάτια τους μπορείτε να ακούσετε στο επίσημο site τους (ή να τα φανταστείτε αν θέλετε, αφού δεν έχουν αλλάξει και πολλά…)

Spain – Spiritual

Spain – Nobody has to know

Keywords
Τυχαία Θέματα