Μια Αρκούδα για τη Meryl Streep

12:15 15/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Την ειδική Χρυσή Άρκτο για το σύνολο του έργου της απένειμε η 62η Berlinale στην Αμερικανίδα ηθοποιό

Η 62χρονη Meryl Streep τιμήθηκε με τη Χρυσή Άρκτο για τη συνολική της ερμηνεία σε μια press conference που ακολούθησε μετά την προβολή της ταινίας Σιδηρά Κυρία για την οποία πριν λίγες μέρες τιμήθηκε με το βραβείο BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (το οποίο δεν είχε κερδίσει εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου,

ξανά) και για την οποία έχει αποσπάσει και μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ που ακολουθούν στις 26 Φεβρουαρίου.

Μαζί με τη Χρυσή Άρκτο και τη λατρεία του κοινού και των θαυμαστών της η Meryl Streep έλαβε και ένα φιλί αλλά και ένα μπουκέτο λουλούδια από το δημοσιογράφο που ανέβηκε στο πάνελ για να εκφράσει το θαυμασμό του με τον τρόπο αυτό στη σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιό.

“Τι ωραία! Ο σύζυγός μου δε μου έστειλε λουλούδια αλλά ευτυχώς υπάρχει ο Dieter” αναφώνησε η βραβευθείσα κάνοντας ένα χιουμοριστικό σχόλιο για τον Άγιο Βαλεντίνο που συνέπεσε με τη βράβευσή της. Ένας Ρώσος συνάδελφός του δημοσιογράφος της χάρισε μια κούκλα μπάμπουσκα με ένα διάσημο ρόλο της, ανάμεσα στους οποίους αυτός της Σιδηράς Κυρίας και της ταινίας Ο Διάβολος Φορούσε Prada, ζωγραφισμένο σε κάθε κουκλίτσα και της προκάλεσε, επίσης, ενθουσιασμό.

Η Meryl Streep περιέγραψε την περίοδο των βραβείων σαν μια εξωσωματική εμπειρία. “Είναι πολύ παράξενο να βρίσκεσαι στη θέση όπου ο κόσμος σου λέει ‘Νομίζω πως πρόκειται να κερδίσεις’ ή ‘Δεν έχεις πιθανότητες φέτος’. Νιώθεις πως συμμετέχεις σε ένα αθλητικό γεγονός στο οποίο δεν είχες καν σκοπό να πάρεις μέρος. Δούλεψες σε μια ταινία για την οποία είσαι περήφανος και ελπίζεις να τη δει ο κόσμος και, ξαφνικά, είναι σαν να κάνεις γυμναστικες επιδειξεις στο Superbowl”.

Keywords
Τυχαία Θέματα