Η Τέχνη της Φύσης

10:58 3/11/2013 - Πηγή: Mixtape

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο Ash In Art η ομαδική έκθεση φωτογραφίας “H Τέχνη της Φύσης”, η οποία μέσα από τις εικόνες που θα παρουσιαστούν αναδεικνύεται η σχέση οκτώ νέων φωτογράφων με την φύση, ανάμεσα στους οποίους και η δικιά μας αγαπητή φωτογράφος/συνεργάτης του mixtape.gr Αλεξάνδρα Κατσαρού.

Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν μαζί με την Αλεξανδρα και οι Κίμων

Αξαόπουλος, Katerina Grzybek, Ελένη Καλαποθάκου, Μαίρη Κουζάρη, Krzysztof Luczak, Διονύσης Μεταξάς και Κωνσταντίνος Π. Κρίθυμος θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί το εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης:

Η Ιστορία της Τέχνης καθρεφτίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη Φύση, από την εποχή που αυτός ζούσε στα σπήλαια. Και δεν αφήνει το παραμικρό κενό. Το ενδιαφέρον είναι ότι ταυτόχρονα καταγράφει με ακρίβεια τη γέννηση της οικολογικής συνείδησης και σημαντικές οικολογικές αλλαγές ή αντιξοότητες. Η Φύση δεν έπαψε ποτέ να προσφέρει απλόχερα έμπνευση στους καλλιτέχνες, αλλά η απεικόνισή της σήμερα ακολουθεί νέες νόρμες και κανόνες. Η τέχνη στρατεύεται και χρειάζεται η κοινωνική επανάσταση του τέλους της δεκαετίας του ‘60 για να αρχίσει να δείχνει όλο και πιο επιτακτικά το ενδιαφέρον της για την οικολογία. Εν τω μεταξύ, έχει επέλθει ο περίφημος «θάνατος της ζωγραφικής», οπότε σήμερα που η Τέχνη επιδιώκει με νύχια και με δόντια να εκφράσει όλο και πιο μαχητικά τις οικολογικές της ανησυχίες, προκειμένου να επηρεάσει πολιτικές και συνειδήσεις, αυτό καταγράφεται λιγότερο από ποτέ σε ζωγραφικές συνθέσεις και περισσότερο στατικές ή κινούμενες εικόνες.

Από “το Ωραίο που βρίσκεται πια στην ανέγγιχτη Φύση” του 19ου αι. μέχρι “την φύση που βρίσκεται δίπλα μας” της εποχής μας, ο νέος φωτογράφος ενδιαφέρεται και ερευνά την σχέση του με την φύση. Αυτή την ξεκάθαρη ματιά θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από τις εικόνες που θα παρουσιαστούν.

Τέλος, θα επιλεγούν 12 εικόνες που θα κυκλοφορήσουν ως ημερολόγιο 2014 του Ash In Art το οποίο θα διατίθεται και ως κατάλογος της έκθεσης. (Σε σελίδες του θα συμπεριληφθούν και άλλες φωτό που θα παραχωρήσουν οι συμμετεχοντες).
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Κίμων Αξαόπουλος,
Katerina Grzybek,
Ελένη Καλαποθάκου,
Αλεξάνδρα Κατσαρού,
Μαίρη Κουζάρη,
Krzysztof Luczak,
Διονύσης Μεταξάς,
Κων/νος Π. Κρίθυμος

ASH IN ART
Ηρακλέους 10 & Kαλλιρρόης, 11743, Αθήνα
έναντι στάσης μετρό Συγγρού – Fix

Eγκαίνια 4 Νοεμβρίου 2013 ώρα 20.30

Διάρκεια 4-30 Νοεμβρίου
Ώρες 17:00 – 21:00 στο Ash In Art.

Keywords
Τυχαία Θέματα