Η Μικρή Γοργόνα

12:35 1/11/2012 - Πηγή: Mixtape

Δεν ξέρουμε αν έχετε και εσείς ανάγκη όπως εμείς να καταφεύγετε που και που σε διάφορα τρικς για να ξεχαστείτε από τα μεγαλύτερα ή μικρότερα δεινά της ενήλικης ζωής. Αν το κάνετε, πάντως, σας έχουμε μια πολύ καλή πρόταση για να το πετύχετε για λίγες ώρες.

Οι παιδικές παραστάσεις του θεάτρου Πόρτα πάντοτε μας ενθουσιάζουν και, φέτος, η μοντέρνα εκδοχή ενός από τα πιο αγαπημένα μας παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Μικρή Γοργόνα, μας έχει εξάψει την περιέργεια. Σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία από τον αξιόλογο Θωμά Μοσχόπουλο αυτή η πολύχρωμη, σύγχρονη και με πολύ

ιδιαίτερο χιούμορ παράσταση που φέτος θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αποτελεί εγγύηση για ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα.

Το στόρι το ξέρετε: H Μικρή Γοργόνα κατοικεί στο βυθό της θάλασσας με τον πατέρα της και τις αδελφές της. Κολυμπώντας μια μέρα ως  την επιφάνεια της θάλασσας ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται έναν όμορφο πρίγκιπα. Για να μείνει κοντά του  είναι πρόθυμη  να απαρνηθεί  τον κόσμο της και τους δικούς της, αλλά και να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη φωνή της.

Εκτός από το να μας ψυχαγωγήσει η Μικρή Γοργόνα θα μας προβληματίσει κιόλας -ανεξαρτήτως ηλικίας- μια που πραγματεύεται το σοβαρό ζήτημα της διαφορετικότητας αλλά και των σχέσεων ανάμεσα σε ανθρώπους ανόμοιους και από διαφορετικούς κόσμους και περιβάλλοντα.

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά/ Κοστούμια: Ευαγγελία Θεριανού
Κίνηση: Χρίστος Παπαδόπουλος
Εικονογράφηση σκηνικών: Βίκτορας Μοσχόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσσος Αγγελόπουλος
Παίζουν
Αθήνα: Μαρία Σκουλά, Γιώργος Χρυσοστόμου
Θεσσαλονίκη: Χριστίνα Γαρμπή, Γιώργος Κισσανδράκης

Θέατρο Πόρτα 
Μεσογείων 59
Τηλ: 210 7711333 
www.portatheatre.gr

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία ΧΑΝΘ
Τηλ: 2310 237700 

Keywords
Τυχαία Θέματα