Η Molly Nilsson σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Η προερχόμενη από τη Στοκχόλμη αλλά εδώ και αρκετό καιρό κάτοικος Βερολίνου Molly Nilsson έχει όλη την “ψύχρα” και την αποστασιοποίηση που η βόρεια καταγωγή της θα μας έκανε να περιμένουμε: κάπως ρυθμικά μονότονα και υπνωτιστικά τραγουδια, με την ανδρόγυνη φωνή της να προφέρει σχεδόν μηχανιστικά τους ελαφρώς αινιγματικούς στίχους των κομματιών της. Το κοινό της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία από

πέρυσι να γνωριστεί με αυτήν τη synth pop τραγουδοποιό αλλά αυτό το τριήμερο (15, 16 και 17 Νοεμβρίου) θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν από κοντά εκτός από τη Θεσσαλονίκη και οι φίλοι της σε Αθηνα και Λάρισα.

Η Molly Nilsson ξεκίνησε μοιράζοντας τα CD που η ίδια έφτιαχνε χέρι με χέρι και παραμένει μέχρι τώρα στο χώρο του underground με λίγους αλλά πιστούς φίλους, ενώ ακόμη εκδίδει μέσω της δικιάς της εταιρείας Dark Skies Association τους δίσκους της, (σε συνεργασία με τη Night School). Mια κάποια περαιτέρω αναγνωρισιμότητα απέκτησε με τη συμμετοχή της στο κομμάτι του John Maus “Hey Moon”, το οποίο για να λέμε τα πράγματα ως έχουν είναι δικό της κομμάτι που πήρε ο Maus για το δίσκο του We Must Become Pitiless Sensors of Ourselves.

O δίσκος που έβγαλε στο τέλος του 2011, το History μέσα από τον οποίο οι περισσότεροι τη γνωρίσαμε περιείχε lo-fi synth ύμνους όπως το “I Hope You Die”, “You Always Hurt The One You Love” και “Ιn the City of Atlantis”. Ο δίσκος αυτός, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, αδικήθηκε πολύ από το γεγονός ότι κυκλογόρησε στο τέλος του χρόνου, όταν οι περισσότεροι φτιάχνουν μανιωδώς λίστες για μουσική αντί να την ακούνε.

Φέτος επέστρεψε μέσα στο καλοκαίρι με νέο δίσκο με τίτλο Travels ο οποίος κινείται με μικρές διαφοροποιήσεις φυσικά στο ίδιο κλιμα με το History. Ισως είναι λιγότερο κραυγαλέα σκοτεινός και νεο-ρομαντικός και να λείπουν τόσα κομμάτια που ξεχωρίζουν με τη μία όπως στον προκάτοχό του αλλά φαίνεται ότι σιγά σιγά η Molly Nilsson ξεγεύγει από μια προσομοίωση της Nico με darkwave παραγωγή και παγιώνει το δικό της στίγμα. Οι στίχοι ακροβατούν μεταξύ κυνισμού και αισιοδοξίας, ανάγκης για καταστάλαγμα και άρνησης για ένταξη σε στεγανά, τους οποίους ακριβώς αυτή η παθιασμένα απαθής ερμηνεία της Molly Nillson σώζει από τη μεγαλόστομη γελοιότητα.

Όλα τα παραπάνω θα έχουμε την ευκαρία να τα διαπιστώσουμε από κοντά αύριο το βράδυ στη Death Disco ενώ ένα επιπλέον κίνητρο είναι η συνεργασία της Melentini με τον Pan Pan σαν suppοrt act του live.

Παρασκευή 15.11.2013
Molly Nilsson, Melentini w/ electronic featuring of Pan Pan @ Death Disco
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή. Είσοδος 8 Ευρώ.Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00. Facebook event

Σάββατο 16.11.2013
Λάρισα (ο χώρος θα ανακοινωθεί)

Κυριακή 17.11.2013
Molly Nilssson @ Residents Bar
Έναρξη 22.00. Είσοδος δωρεάν. Facebook event.

Molly Nilsson (Facebook Page)
Dark Skies Association (official site)

Keywords
Τυχαία Θέματα