#comicsroast EXTREME 2012 PREVIEW BOOK

…Μαλάκα μου η φράση “DON’T JUDGE A BOOK BY ITS COVER” βγήκε προφητικά πόσες χιλιάδες χρόνια πριν (ίσως υπερβάλλω) για να χρησιμοποιηθεί για αυτό εδώ το τεύχος comic. 

#comicsroast cast της εβδομάδας, τύπου διχασμένο: 

@manolis – lover 
@georgethebeast – h8er 
@dimitrisdx –  h8er  
@Hell_b0y –  h8er  
@amatyultar -  h8er

ΠΑΜΕ!

EXTREME 2012 PREVIEW BOOK

@manolis: Ξεκινάμε από τα βασικά. H Extreme Comics είναι η τελευταία πιο πρόσφατη εταιρία comics που ίδρυσε ο Rob Liefeld μετά την συν-ίδρυση

τηςImage, την Awesome, τα Maximum Studios και παίρνει το όνομα της από τα Extreme Studios που ήταν το όνομα-ομπρέλλα που είχαν οι τίτλοι του Liefeld μέσα στην Image τον πρώτο χρόνο (όσο έβγαζε όντως comics δηλαδή). Από τότε στα early 90s μέχρι σήμερα ο Rob κουβαλάει τους “χαρακτήρες του” (στην πραγματικότητα πρόχειρα και κακά κακέκτυπα γνωστών μεγάλων χαρακτήρων όπως Superman, Captain America, Wonder Woman, Wolverine κτλ) από την μια εταιρία στην άλλη και στην πορεία από σπόντα (και γερά τσεκ από τις αδικαιολόγητα υψηλές πωλήσεις) τράβηξαν μερικά από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα ονόματα των comics. Μιλάμε για Joe Casey, Mark Millar, Robert Kirkman, Alan Moore και δεν συμμαζεύεται!

Έτσι και τώρα, στο πιο πρόσφατο relaunch της εταιρίας που σχεδιάζει για το 2012, ο Liefeld έχει μαζέψει ένα τρομακτικά φρέσκο και ταλαντούχο επιτελείο δημιουργών για τους τίτλους του, τους οποίους και μας δειγματίζει σε αυτό το Preview book.

Να το ξεφυλλίσουμε; Ο πρώτος τίτλος είναι ο Prophet (απ’ότι θυμάμαι μια αντιγραφή του Cable, που είχε δημιουργήσει τότε ο Rob σαν μια αντιγραφή του Terminator), ο οποίος στα χέρια του Brandon Graham, δημιουργού του εξαιρετικά fun indie comic King City, γίνεται ένα θεότρελο post-apocalyptic indie action adventure με υπέροχα εκμοντερνισμένη nostalgic 50s αισθητική. (και κοιτάτε, υπάρχει ολόκληρο το 6σέλιδο εδώ στο ComicsAlliance!)

Η Glory (ξεδιάντροπη Wonder Woman απομίμηση) επαναπροσδιορίζεται από τον Joe Keatinge (δημιουργό της ανθολογίας Popgun) και τον indie superstar Ross Campbell (Wet Moon) ως φαινομενικά ακριβώς αυτό: Μια εξωγήινη Wonder Woman που είναι όμως όντως FUN και όλο attitude.


Στις σελίδες του Supreme (ναι, ουσιαστικά ο Silver Age Superman των 50s) βλέπουμε την (επιτέλους) ολοκλήρωση της εικονογράφησης των ιστοριών που είχε γράψει ΤΟΤΕ ο Alan Moore όσο δούλευε για τον Rob στον τίτλο και οι οποίες ποτέ δεν είχαν δημοσιευτεί. Στο δείγμα εδώ η θνητή γκόμενα του Supreme γνωρίζει μια ετεροχρονισμένη και ολίγον τι Dr Manhattan-esque άγγελο και την παλαβή αδελφή του Supreme και να παραλογίζονται πάνω στις τρελά σαπουνοπερίστικες ρομαντικές σχέσεις στα υπερηρωικά comics. Ο Alan Moore πραγματικά το διασκέδαζε τότε στον τίτλο γράφωντας ότι ήθελε πάντα να πει για τον Superman χωρίς περιορισμούς από το editorial.

O Bloodstrike (αντιγραφή Captain America/Deathlok, cyborg ανεστημένος υπερ-στρατιώτης) δεν έχει κάποια φοβερή αλλαγή

Keywords
Τυχαία Θέματα