Άρωμα γαλλικού σινεμά

20:23 26/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Όπως πέρυσι, τέτοια περίπου εποχή, έτσι και φέτος ξεκίνησαν – νωρίς νωρίς – οι πρώτες εικασίες, παραφιλολογίες και σενάρια, αναφορικά με το ποιοι μεγάλοι κινηματογραφικοί αστέρες αναμένεται να τιμήσουν, φέτος, την ανοιξιάτικη Αθήνα για το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Μετά την απίστευτη επιδρομή των δυο τελευταίων ετών, όπου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πετύχαινες στον κέντρο της πόλης – ως αμέριμνους περιπατητές – ένα μάτσο σουπερστάρ, από τον Jean Paul Gaultier,

τον Jean Reno, την Claudia Cardinale, την Anna Mouglalis, την Catherine Deneuve, τη Diane Kruger και τη Ludivine Sagnier μέχρι τον Emir Kusturica και τον Thomas Bangalter των Daft Punk πήραμε σήμερα μια γεύση για την πολυαναμενόμενη λάμψη της επερχόμενης διοργάνωσης, καθώς επίσης και για τις προγραμματισμένες δράσεις της Γαλλικής Πρεσβείας στο σύνολό τους.

Με βασικό σκοπό την ενημέρωση του εγχώριου – και κομμάτι του διεθνούς – τύπου αναφορικά με τις δράσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου & της Πρεσβείας και με μια πολύ λιτή αλλά παραδοσιακά φιλόξενη διοργάνωση, ο Πρέσβης της Γαλλίας, κ. Jean Loup Kuhn-Delforge  και ο νέος Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, κ. Olivier Descotes, μας καλωσόρισαν και ξεκίνησαν την ενημέρωσή των καλεσμένων με μια πολύ σημαντική αναγγελία. “Το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFA) θέλοντας να τιμήσει το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου και ως ελάχιστη συνεισφορά στη μνήμη του εκλιπόντος, αποφάσισε να δώσει στο όνομα της, ανανεωμένης, αίθουσας προβολών του, το όνομα του μεγάλου Έλληνα, γαλλόφιλου και γαλλοτραφή σκηνοθέτη. Ως εκ τούτου, το Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, θα αναφέρεται ως εξής Auditorium Τhéo Angélopoulos, ως μια συμβολική κίνηση απόδοσης τιμής στον φίλο του γαλλικού πολιτισμού“, δήλωσε ο Κος Descotes και συνέχισε με μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος πολιτιστικών δράσεων.

Ποικίλες δράσεις, διαλέξεις, ημερίδες, παραστάσεις, με μουσική, χορό, θέατρο, εφαρμοσμένες τέχνες, βίντεο και σινεμά, όπως και κάθε χρόνο, συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα δράσεων που αναμένεται να μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για τα επόμενα 2 χρόνια, με τη διοργάνωση του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου να δεσπόζει στις πιο άμεσες κι ενδιαφέρουσες.

Για τη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ τα πιο σημαντικά νέα, για την ώρα, περιορίζονται στην εξαιρετική επιλογή της ταινίας έναρξης, «Οι Άθικτοι» (Les Intouchables) των Ερίκ Τολεδάνο και Ολιβιέ Νακάς η οποία έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα 20.000.000 εισιτήρια στη Γαλλία και φυσικά η μετακίνηση του κινηματογραφικού θεσμού σε διαφορετικές κινηματογραφικές αίθουσες μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας με τις αίθουσες Αττικόν και Απόλλων Cinemax Class. Φέτος, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 28 Μαρτίου, στις κινηματογραφικές αίθουσες Ιντεάλ, Δαναός 1 & 2 και Auditorium Τhéo Angélopoulos και από τις 29 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

* Συμπληρωματικά προς όλες τις δηλώσ

Keywords
Τυχαία Θέματα