Zebra Tracks – Collective Guilt

Αρχές του 2012 και βάζω να ακούσω το “Isabelle Creeps”, ένα από τα δύο φρέσκα τότε δείγματα της νέας δουλειάς των Zebra Tracks, μια μπάντα που πάντα συμπαθούσα αλλά δεν είχαν καταφέρει με τις μέχρι τότε δουλειές τους να με ενθουσιάσουν. Αρκετούς μήνες μετά και δεν μπορώ να σταματήσω να το ακούω.Μια μπάντα εντελώς διαφορετική και κατά πολύ καλύτερη από αυτό που περίμενα. Ακολούθησε το εξίσου εντυπωσιακό ”We found a reason to live and we called it god” το οποίο

απλά συνέβαλε στην ανυπομονησία μου για να ακούσω ολοκληρωμένο το πολλά υποσχόμενο δεύτερο τους άλμπουμ.

Το Collective guilt ανοίγει με το “Vampires and Ghouls” το οποίο σε βάζει για τα καλά στο κλίμα του άλμπουμ με τη στοιχειωτική εισαγωγή του και το δυνατό ρεφραίν του, τόσο όσο πρέπει για να ανοίξει το δρόμο για ένα από τα highlight του δίσκου, το προαναφερθέν “Isabelle Creeps”. Ένα τραγούδι στο οποίο η εναλλαγή των φωνητικών είναι τόσο καλά εκτελεσμένη που σε συνδυασμό με το νευρωτικό κλείσιμο του τραγουδιού θέτει τον πήχη πολύ ψηλά για τη συνέχεια.

Το “A moment of life” δεν καταφέρνει να με κερδίσει, λίγο άνευρο για τα γούστα μου σε αντίθεση με το “Party is over”. Περίεργος τίτλος καθώς δυσκολεύομαι να μείνω καθιστός στην καρέκλα μου. 4 λεπτά τελειότητας. Φανταστική ενορχήστρωση, ασταμάτητο μπάσο, υπέροχες μελωδίες στην κιθάρα οι οποίες λειτουργούν τέλεια σε συνδυασμό με τις πολύ καλά δουλεμένες φωνές και δίνουν ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου και της μέχρι τώρα πορείας του συγκροτήματος.

Δεν θα σταθώ στο “Bicycles” καθώς μου φέρνει λίγο σε νανούρισμα ιδιαίτερα όταν ακολουθεί ένα τραγούδι σαν το “We found a reason to live and we called it god” , στο οποίο το μόνο που έχω να προσάψω είναι ότι ακούγεται λίγο σαν τζαμάρισμα. Πολύ ωραίο τζαμάρισμα αλλά όχι ολοκληρωμένο στα αυτιά μου.

Τα “Freakshow” και ”Murdered Suicide” από την άλλη είναι δύο τραγούδια βγαλμένα από τα καλύτερα όνειρα των Placebo, αυτά που βλέπουν όταν έχουν ακόμα έμπνευση για να γράφουν καλά τραγούδια.

Το Collective Guilt κλείνει με το “Natalie please go die” το οποίο συνδυάζει άψογα όλα όσα κάνουν αυτό το άλμπουμ τόσο ωραίο και με αφήνει να ανυπομονώ για την επόμενη δουλειά των Zebra Tracks.

Βασικό ρόλο στην επιτυχία αυτού του δίσκου παίζει το ότι τα φωνητικά του Γιώργου Νίκα δεν έχουν πλέον δευτερεύοντα ρόλο αλλά βασικό καθώς και ότι σε αντίθεση με πολλές μπάντες δεν τους ένοιαξε να βγάλουν ένα άλμπουμ που να έχει ένα συγκεκριμένο ύφος αλλά να παίξουν τα τραγούδια που τους αρέσουν και τους εκφράζουν και το κατάφεραν. Τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Ενδιαφέρον έχει δε το γεγονός ότι δεν φοβήθηκαν να πειραματιστούν με 3 παραγωγους ( Αντώνης Γεώργου, Νίκος Τριανταφύλλου και Manos G) για να το καταφέρουν. Πολλά μπράβο και καλή συνέχεια. Μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς.

Η επίσημη παρουσίαση του Collective Guilt θα γίνει το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στο ΑΝ Club με τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ. Mε το εισιτήριο θα μπορείτε να προμηθευτείτε 12″ συλλεκτικό βινύλιο μόνο με 5 ευρώ. Μαζί τους ο Sillyboy, η Stella και ο Leo (My Wet Calvin), ενώ την συναυλία θα ανοίξουν οι The Social End Products.

Label: Limited Fanfare Records
Tracks for your mixtape: “Party is over”, “Freakshow”, “Isabelle Creeps”

Click here to view the embedded video.

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα