Sungrazer & Brotherhood of Sleep @ Six D.O.G.S.

10:04 13/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Ακόμα ένα ωραίο Κυριακάτικο βράδυ, με το Six D.O.G.S. να πλημμυρίζει από κόσμο, κιθάρες, μπάσα και τύμπανα. Αυτή τη φορά, καλεσμένοι της CTS Productions και υπεύθυνοι για το γεμάτο Six D.O.G.S., οι Ολλανδοί Sungrazer παρέα με τους Brotherhood of Sleep

Το τρίο από την Αθήνα άνοιξε τη βραδιά, με ένα 45λεπτο σετ

βασισμένο στους δύο δίσκους τους, και ένα καινούριο κομμάτι. Στιβαρή και σοβαρή μπάντα παίζουν καλά στο είδος τους, ωστόσο οι μακρόσυρτες εκτελέσεις, σήμα κατατεθέν της μουσικής φιλοσοφίας που ακολουθούν, σε συνδυασμό με την έλλειψη φωνητικών ομολογώ πως με κούρασαν λίγο. Παρόλα αυτά, οι Brotherhood of Sleep δείχνουν να είναι μια μπάντα προσηλωμένη σε αυτό που κάνει και ως αποτέλεσμα, απολαμβάνει την αναγνώριση από το κοινό του συγκεκριμένου ήχου και όχι μόνο.

Λίγο πριν τις 11, η σκηνή του Six D.O.G.S. γέμισε με τους δύο πανύψηλους Ολλανδούς, Sander Haagmans στο μπάσο και Rutger Smeets στην κιθάρα και στα φωνητικά, οι οποίοι παρέα με τον Hans Mulders στα τύμπανα συνθέτουν μια ομάδα που όταν ξεκίνησε να παίζει, δεν ήθελες να σταματήσει.

Με τον Mulders να κατευθύνει έξυπνα πίσω από τα τύμπανα τους Haagmans και Smeets οι οποίοι έχτιζαν με σφιχτά ηχητικά blocks τα κομμάτια, οι Sungrazer κατάφεραν να κάνουν ακόμα και τα πιο δύσκολα κεφάλια να κουνηθούν στο ρυθμό των stoner rock anthems τους.

Το μιάμιση και πλέον ώρας σετ τους ήταν γεμάτο ενέργεια, παρουσιάζοντάς μας τα κομμάτια για τα οποία μιλάει –και παραμιλάει- όλη η Ευρωπαική stoner rock κοινότητα. Τα highlights της συναυλίας πολλά. Θα ξεχωρίσω το προσωπικό μου αγαπημένο, εναρκτήριο του περσινού τους άλμπουμ Mirador, Wild Goose, το οποίο πατάει σε μια kraut rock βάση και εξελίσσεται σταδιακά σε έναν stoner rock δυναμίτη, το οκτάλεπτο ψυχεδελικό anthem The Sea, και το Common Believer που δικαιολογημένα ξεσήκωσε το Six D.O.G.S. Το σετ συμπλήρωσαν τα υπόλοιπα κομμάτια από τις δύο κυκλοφορίες τους, δοσμένα με ένα κλικ έντασης παραπάνω από τις αντίστοιχες ηχογραφήσεις των δίσκων.

Οι τρεις Ολλανδοί έδειχναν να το διασκεδάζουν, παρασύροντας κι εμάς τους υπόλοιπους. Είναι σημαντικό για ένα συγκρότημα να δείχνει πως δεν παίζει μόνο για το μεροκάματο. Παθιασμένοι, ευδιάθετοι, επικοινωνιακοί με μπροστάρη τον ασταμάτητο Haagmans, με θετική ενέργεια την οποία μετέδιδαν απλόχερα, οι Sungrazer δεν έκρυψαν λεπτό τη χαρά τους που βρίσκονται και παίζουν στην Ελλάδα, αλλά και την έκπληξη τους που τόσος πολύς κόσμος συνέρευσε Κυριακάτικα να τους δεί.

Οι Sungrazer παρουσίασαν ένα δουλεμένο και παθιασμένο σετ, που δύσκολα συναντάς σε μια μπάντα που παίζει μαζί μόλις τρία χρόνια, ικανοποιώντας πλήρως τον κόσμο που πήγε να τους δει. Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτή την εμφάνιση θα επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα, καθώς πέρα από τους ήδη μυημένους στον ήχο τους, κέρδισαν και πολλούς νέους φίλους.

Και για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας, λίγες ώρες πριν το live, ανακαλύψαμε πως το mixtape που μας χάρισαν μερικές μέρες πριν τη συναυλία τους, και που ακούσατε αποκλει

Keywords
Τυχαία Θέματα