SpiRitUs στο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

10:22 9/12/2011 - Πηγή: Mixtape

«Spiritus. Μικρό επίμηκες κομμάτι ξύλο ή χαρτόνι που στη μια του άκρη είναι καλυμμένο με εύφλεκτη ουσία και χρησιμοποιείται για το άναμμα φωτιάς.

Σκέψεις πάνω σ’ ένα σπίρτο, σ’ ένα παραμύθι, σε μια πραγματικότητα, ένα κορίτσι καθισμένο κάπου στην πόλη, στο πεζοδρόμιο, στα όρια της φτώχειας με κάθε έννοια. Το Ρομαντικό επανέρχεται και επαναπροσεγγίζεται. Ένα κορίτσι που του λείπουν τα πάντα και ζει ολομόναχο ανάμεσά μας, σφιχταγκαλιασμένο με την αγωνία μιας σπίθας.

Η performance θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

που διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2011, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το δίκτυο τριών ανάλογων ευρωπαϊκών φεστιβάλ (Μάντοβας, Βερολίνου και Ουαλίας).

Στο πλαίσιο της παρούσας διοργάνωσης, που αποτελεί την εισαγωγή και ενδεχόμενη καθιέρωση ενός νέου θεσμού στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας και που δίνει το βήμα σε νέους δημιουργούς από το χώρο της λογοτεχνίας να εκθέσουν τη δουλειά και την προσωπικότητά τους, ο σκηνοθέτης και εικαστικός Γιάννης Σκουρλέτης (bijoux de kant) επιμένει στη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στις Τέχνες. Παίρνει αφορμή από ένα ποιητικό κείμενο υπό τον τίτλο Spiritus μιας νέας συγγραφέως, της Ειρήνης Σουργιαδάκη, και πάνω σε αυτό στήνει μια 15λεπτη performance για μία ηθοποιό.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Κείμενο: Ειρήνη Σουργιαδάκη
Performance: Κατερίνα Μισιχρόνη

Περισσότερα για το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών θα βρείτε εδώ:  www.ekebi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα