Aυτό το παιδί

20:27 7/12/2011 - Πηγή: Mixtape

Η πρωτότυπη θεατρική-εικαστική παράσταση «Αυτό το παιδί» του Joel Pommerat μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων το καλοκαίρι που πέρασε στο κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, επέστρεψε στο Badminton.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό-εικαστικό δρώμενο, όπου καταγράφει δέκα μικρές ιστορίες γονεϊκών σχέσεων, που περιγράφουν την ψυχολογία και τους ρόλους που καλείται να παίξει ο σύγχρονος άνθρωπος όταν ανοίγει η αυλαία

της ενήλικης ζωής του. Το έργο γραμμένο το 2006 αφηγείται με σπαρακτικά αληθινό τρόπο στιγμιότυπα από τη ζωή ανθρώπων που θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς.

Όλοι έχουμε υπάρξει «αυτό το παιδί» ή έχουμε αγαπήσει και μεγαλώσει «αυτό το παιδί».

Η ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης που ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως εικαστική έκθεση. Ο πειραματικός χαρακτήρας της παράστασης έγκειται στη συμμετοχή δεκαπέντε νέων εικαστικών καλλιτεχνών όπου ο καθένας δημιουργεί το σκηνικό τοπίο, το video- art, το μακιγιάζ και τα κοστούμια των δέκα δρώμενων που απαρτίζουν το έργο, δίνοντας στο όλο εγχείρημα τη μορφή εικαστικού και ταυτόχρονα θεατρικού δρώμενου.

Η παράσταση αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός που ενώνει διαφορετικές ομάδες καλλιτεχνών σε ένα κοινό καλλιτεχνικό στόχο και  κοινωνικό προβληματισμό.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μανόλης Παντελιδάκης,
Σκηνογραφία: 15 εικαστικοί καλλιτέχνες (Άννα Αμπαριώτου, Μάριος Βουτσινάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτωνας Μπεκιάρης, Έλενα Παπαδημητρίου, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Βασίλης Σούλης, Μαρία Τσάγκαρη, Γιώργος Τσεριώνης, Κυριάκος Φραντζέσκος)
Εικαστική επιμέλεια: Ίρις Κρητικού
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Κοστούμια: Ειρήνη Τσακίρη, Σοφία Νικολαΐδη
Επιμέλεια Κίνησης: Σοφία Μιχαήλ,
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζέτη Φίτσιου

Βοηθός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Συντονισμός Εικαστικών Καλλιτεχνών: Γιαλένα Κλειδαρά
Διεύθυνση Παραγωγής: Βαγγέλης Δοκός,

Παίζουν: Σωκράτης Αλαφούζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Βολιώτη,  Νεκτάριος Λουκιανός, Λήδα Ματσάγγου, Βάνα Πεφάνη, Γιάννης Στεφόπουλος, Εύρη Σοφρωνιάδου, Ζέτη Φίτσιου

Χορεύει η Σοφία Μιχαήλ

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Για τις ημέρες και ώρες παραστάσεων παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τα ταμεία του θεάτρου Badminton γιατί διαμορφώνονται ανάλογα με το υπόλοιπο πρόγραμμα του θεάτρου.

Τιμές εισιτηρίων
15 €, Φοιτητικό 10 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Public, Metropolis, Ticketnet.gr, Viva.gr, 210 8840600

Κερδίστε Διπλές  Προσκλήσεις

Το mixtape.gr προσφέρει 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Κυριακής 11/12.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα “παιδί” αναφέροντας φυσικά το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ενημερωθού

Keywords
Τυχαία Θέματα