Party Romantica @ Gagarin 205

13:33 3/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Η περασμένη Πέμπτη ήταν απλούστατα μια βραδιά φόρος τιμής σε μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά που ευτυχώς έχει αφήσει πολλά σημάδια ανεξίτηλα στο χρόνο. Το κατάμεστο Gagarin (κυρίως με τραπεζάκια) μετατράπηκε σε ένα χρονοντούλαπο που όπως, έμοιαζε πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ, τόσο για τους μεγαλύτερους που ήρθαν νοσταλγικά να ακούσουν τα κομμάτια που χαρακτήρισαν τα νιάτα τους, όσο και για τους μικρότερους (προς μεγάλη έκπληξη ήταν πολλοί) που ήρθαν απλά να πάρουν

Η βραδυά ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 με τον

Τέρη Χρυσό να εμφανίζεται στη σκηνή του Gagarin, με μια νεανικότητα και τον αέρα του έμπειρου αλλά αίωνιου νεανία. Έμεινε στη σκηνή για τουλάχιστον 45 λεπτά και μας κούνησε για τα καλά με τις χορευτικές του επιτυχίες αλλά και τα ερωτικά του κομμάτια, ενώ ο ίδιος αλώνιζε πάνω στη σκηνή και έπαιζε με τον κόσμο… φυσικά και τα ζειμπέκικα δεν έλλειψαν. Εξαιρετικός περφορμερ.

Αμέσως μετά, ο Τέρης Χρυσός καλοσώρισε στη σκηνή, αφού πρώτα τον «στόλισε» με τα καλύτερα λόγια, το Δάκη. Αυτός κι αν είναι ο απόλυτος νεανίας του χώρου, με αέρα internationale. Το κέφι άναψε για τα καλά και για τα 45 λεπτά επίσης, που ο Δάκης βρέθηκε στη σκηνή, ο κόσμος δε σταμάτησε να χορεύει. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν κάλεσε τον Τέρη Χρυσό στη σκηνή για να τραγουδήσουν το «Όνειρα», και στα γαλλικά και στα ελληνικά, αφού όπως μας είπαν ήταν το κομμάτι που τους έφερε κοντά. Μια σημείωση. Κάποτε μπορεί να τραγουδούσαμε το «Αλαλούμ» δίχως να δίνουμε οποιαδήποτε σημασία στα λόγια του. Αυτή τη φορά έμοιαζε πιο επίκαιρο από ποτέ.

Και φυσικά, η στιγμή που περιμέναμε περισσότερο από κάθε άλλη, δεν άργησε να έρθει. Η Τζένη Βάνου έκανε την εμφάνισή της επί σκηνής και το χειροκρότημα δεν έφτανε για να εκφράσει την εκτίμηση και τη χαρά του κόσμου. Μια φιγούρα γεμάτη ζωή, καλοσύνη και απόλυτη αξιοπρέπεια. Μια φωνή από τις σπάνιες που υπήρξανε σε αυτή τη χώρα. Μια γυναίκα από τις σπάνιες που υπήρξανε σε αυτή τη χώρα. Η ίδια είχε απαγορεύσει στον εαυτό της τις συγκινήσεις, μιας και η μεγαλύτερη ήταν η αγκαλιά του εγγονού της, τον οποίο μας σύστησε και μας εξήγησε πως αυτός ήταν κι ο λόγος που δέχθηκε να κάνει αυτή την εμφάνιση. Για να μπορέσει ο εγγονός της να την δει επί σκηνής. Και γι αυτό ευχαρίστησε το Νίκο Τριανταφυλλίδη. Κι ύστερα απλά αφεθήκαμε στη μαγεία της.

Και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανέβηκαν και οι 3 μαζί επί σκηνής για ένα medley κλασσικών λαικών επιτυχιών, και μαζί τους ανέβηκε και ο κόσμος για να χορέψει. Στη συνέχεια ακολούθησε πάρτυ με κλασσικές επιτυχίες της εποχής και ατέλειωτο χορό.

Ήταν μια βραδυά παλιάς κοπής, βαθύτατου ρομαντισμού και υπέροχης μουσικής, η οποία δυστυχώς έχει υποτιμηθεί. Οι 3 αυτοί ερμηνευτές όμως, έδωσαν ένα μάθημα επαγγελματισμού και αξιοπρέπειας αυτού που θέλει να λέγεται καλλιτέχνης. Αυτό που ξεχωρίζει έναν καλλιτέχνη και ένα σταρ είναι η ταπεινότητα, η ευθύνη και η υποχρέωση που έχει απέναντι στο κοινό που τον παρακολουθεί και που όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θεωρεί τίποτα δεδομένο. Κι αυτό το

Keywords
Τυχαία Θέματα