O Brad Mehldau επιστρέφει αύριο στο Παλλάς

14:35 5/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Μετά τον θρύλο της τζαζ κιθάρας Pat Metheny και το special event με τον Chucho Valdes και  τους Afrocuban Messengers σε μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον μεγάλο Archie Shepp, μια ακόμη  συναυλία που έρχεται για να ολοκληρώσει τη σειρά των Jazz Masters, είναι αυτή του πολυσχιδούς Brad Mehldau με το τριο του, αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου, ο οποίος επιστρέφει για δεύτερη φορά στο Παλλάς μετά την αξέχαστη εμφάνισή που είχαμε παρακολουθήσει τον Νοέμβριο του 2008.

Με τους  εξαιρετικούς Larry Grenadier στο μπάσο και Jeff Ballard στα ντραμς,

το τρίο του Mehldau είναι από τα πλέον περιζήτητα και απαιτητικά σχήματα του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Brad Mehldau θεωρείται ένας από τους πλέον ευρηματικούς, τολμηρούς και εκκεντρικούς εκπροσώπους της nouvelle vague της jazz στις ημέρες μας. Η μεγάλη του ως σήμερα καριέρα ξεκίνησε το 1995 με προσωπικούς δίσκους και συναυλίες πότε με το περίφημο τρίο του και πότε σόλο, άλλοτε δε συνεργαζόμενος με λυρικούς καλλιτέχνες και ορχήστρες.

Ξεκινώντας από το περίφημο «Τhe Art of the Trio», που έλαβε εξαιρετικές κριτικές και ακολουθήθηκε από συνεχείς βραβεύσεις και υποψηφιότητες του καλλιτέχνη για Grammy, καθιερώθηκε ως ένας  από τους σημαντικότερους  δημιουργούς της σύγχρονης jazz αντίληψης.

Μόλις αυτές τις μέρες, ένα καλαίσθητο box set που περιλαμβάνει τα πέντε πρώτα άλμπουμ της σειράς «Τhe Art of the Trio» κυκλοφόρησε από την δισκογραφική του εταιρεία Nonesuch Records, μια άκρως μερακλήδικη συλλογή για οποιαδήποτε μουσικό γούστο.

Στις  6 Μαρτίου λοιπόν στο Παλλάς θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ξανά, τους λόγους για τους οποίους το περίφημο τρίο του Brad Mehldau θεωρείται αυτό που επανέφερε την τέχνη του τρίο στην οριακή του μορφή…

Brad Mehldau  – πιάνο
Larry Grenadier – μπάσο
Jeff Ballard – ντραμς

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 60€, 50€, 45€, 40€, 35€, 30€, 25€.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Παλλάς
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100
Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και  στο www.tickethour.com

Brad Mehldau Trio – Exit music (for a film) [Radiohead cover]

Keywords
Τυχαία Θέματα