Listen Up: Forest Swords – ‘Thor’s Stone’ (Lee ‘Scratch’ Perry Remix)

Είχαμε δει σχετικά πρόσφατα το συνοδευτικό βίντεο για το ‘Thor’s Stone’, ένα από τα καλύτερα κομμάτια -αν και, όπως σωστά σημείωνε στο review του o Γιάννης Σαμούρκας πριν λίγους μήνες, “κανένα κομμάτι δεν μπορεί να αποσπαστεί από το σύνολο“- μέσα από το πρόσφατο ντεμπούτο του Forest Swords Engravings (Tri Angle Records).

Tώρα το ίδιο κομμάτι αποκτά και ένα remix δια χειρός του θρύλου της reggae/dub Lee ‘Scratch’ Perry που σαφώς αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την dub

υφή και το μπάσο. Ας σημειώσουμε εδώ ότι ο Forest Swords ξεκινά μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία τους πρώτους μήνες του 2014 (σε αρκετές ημερομηνίες ως support act των Mogwai που επιστρέφουν με νέο άλμπουμ όπως θα θυμάστε) αλλά, δυστυχώς, η χώρα μας δεν είναι πουθενά στην λίστα (ακόμα;) όπως έλεγαν οι φήμες.

Όσον αφορά δε τον Lee ‘Scratch’ Perry σας έχω δύο καλά νέα. Πρώτον κυκλοφορεί την άλλη εβδομάδα από την Pressure Sounds (από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες reggae/dub επανεκδόσεων) μια νέα συλλογή με ακυκλοφόρητα κομμάτια από τις θρυλικές εποχές του Black Ark Studio στην Jamaica.

Δεύτερον ετοιμάζει νέο άλμπουμ σε συνεργασία με τον βρετανό παραγωγό Daniel Boyle που θα λέγεται Back At The Controls, αναμένεται Απρίλη του 2014 και θα σηματοδοτήσει, επιτέλους, την επιστροφή του παραγωγού στον 70s roots reggae ήχο. Μάλιστα ο Boyle έχει μαζέψει εξοιπλισμό και μουσικά όργανα αντίστοιχα με αυτά που υπήρχαν στο Black Ark Studio στα 70s (πριν του βάλει φωτιά και το κάψει ο ίδιος ο Perry!) για μια πιο πιστή αναπαραγωγή του εν λόγω ήχου. Εννοείται ότι μου τρέχουν τα σάλια ήδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα