King Tuff

10:52 30/4/2013 - Πηγή: Mixtape

Ως King Tuff μας συστήνεται το neo psych garage του Αμερικανού μουσικού Kyle Thomas. Αναμένοντας την παρουσία του στο φετινό Plisskën Festival, μιλήσαμε μαζί του.

Σαν άλλος νομάς, από το Βερμόντ στο Λος Άντζελες, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις και μέλος σε μπάντες (από τους freak folk Feathers αλλά και τους Witch του J Mascis των Dinosaur Jr), πέρσι κάτω από την στέγη

της Sub Pop Records κυκλοφόρησε το δεύτερο ομώνυμο album του, γεμάτο lo-fi garage και retro-pop διαμαντάκια.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής του περιοδείας, η οποία καταλήγει στο Primavera Festival, o King Tuff με το συγκρότημά του θα εμφανιστεί στις 17 Μαϊου ως headliner της δεύτερης μέρας του Plissken Festival στο Six D.O.G.S. (μαζί με τον The Haxan Cloak και τους ERAAS)

Γεια σου Kyle (ή King), πως νοιώθεις που θα παίξετε στην Ελλάδα για πρώτη φορά;

Σούπερ ενθουσιασμένος! Θα είμαστε εκεί για λίγες μόνο ώρες και ελπίζω να περάσουμε καλά. Ακούω οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πολύ όμορφοι!

Ναι, ‘πανέμορφοι’… Υπάρχει καμιά ιστορία πίσω από το όνομα King Tuff; Παραπέμπει λίγο στον King Tut (Τουταγχαμών);

Απλά, ήταν κάτι που ξεπήδησε από το μυαλό μου όταν ήμουν teenager. Σε περασμένη ζωή σίγουρα πρέπει να ήμουν Βασιλιάς στην Αίγυπτο!

Το ομώνυμό σου ‘King Tuff’ (Sub Pop) άλμπουμ κλείνει ένα χρόνο ζωής. Πως νοιώθεις για αυτό; Νέα κομμάτια;

Ήταν μία άγρια χρονιά και γίνεται όλο και πιο άγρια όσο πάει! Έχω νέα κομμάτια και γουστάρω να τα παίζω στον Marshall ενισχυτή μου!

Click here to view the embedded video.

Πως αποφασίσατε να επανακυκλοφορήσετε το ντεμπούτο σας ‘Was Dead’ του 2008, σε βινύλιο στην Burger Records;

Το άλμπουμ ‘Was Dead’, ακόμα και τον καιρό που κυκλοφόρησε, δεν μπορούσες να το βρεις εύκολα. Ήρθε η ώρα να γίνει κάπως πιο εύκολα διαθέσιμο. Είναι ένας δίσκος που είμαι πολύ υπερήφανος για αυτόν, αρέσει στον κόσμο και συνδέονται μαζί του. Και φαίνεται και πολύ ωραίο σε βινύλιο!

Μιλώντας για Burger Records, πρέπει να νοιώθετε πολύ τυχεροί που ηχογραφείτε για την Sub Pop και την Burger, ε; Νοιώθετε πιο κοντά με κάποια από τις δύο ή κάνω λάθος που ρωτάω;

Καθόλου λάθος. Και τα δύο labels είναι φοβερά και νοιώθω σχεδόν ευλογημένος που δουλεύω μαζί τους. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, και τα δύο labels είναι σχεδόν θρυλικά!

Συμφωνώ, όσο και υπερβολικό ακούγεται και όσο η Burger είναι νέα ‘στο παιχνίδι’. Από το Brattleboro του Βερμόντ, στο Λος Άντζελες. Γιατί μετακόμισες στην Πόλη των Αγγέλων;

Χρειαζόμουν μία γενικότερη αλλαγή, έπρεπε να βάλω σε μια σειρά το μυαλό μου και να πάρω τη μουσική μου καριέρα λίγο πιο σοβαρά. Και βαρέθηκα να κρυώνω στο Bratleboro.

Η σκηνή της New England (Βερμόντ) στο μυαλό μου σαν ακροατής είναι σε πιο folk φάση. Από την άλλη, στο Λος Άντζελες βλέπω μία μικρή rock n roll αναβίωση – πώς να το πω – τα τελευταία χρόνια. Είναι κάπως έτσι;

Η περιοχή της New England έχει όλα τα ήδη μουσικής. Απλά είναι πιο κρυμμένα, πίσω από τον ήλιο. Το Λος Άντζελες σίγουρα βρίσκεται αυτές τις μέρες σε μία περίοδο ροκ αναγέννησης! Και από τα δύο μέρη όμως, βγαίνει σπουδαία μουσική.

Νοιώθεις και τα δύο μέρη σαν το σπίτι σου;

Ναι, και τα δύο μέρη είναι πλέον σπίτι μου. Το Λος Άντζελες είναι μοναδικό για τον καιρό του, το φαγητό, τους φίλους, τις αγορές, για τα φυτά με αγκάθια και για να ψάχνεις στα σκουπίδια. Το Βερμόντ, από την άλλη, είναι περισσότερο για ξεκούραση, οικογένεια, δέντρα, να δουλεύεις απερίσπαστος πάνω στη μουσική και τις τέχνες. Μου λείπουν τα δέντρα!

Είναι οι Feathers και οι Witch ζωντανοί ή νεκροί; Ετοιμάζεις κάτι άλλο πέραν των King Tuff;

Οι Feathers είναι νεκροί και οι Witch παραμένουν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Όλο και κάτι ετοιμάζω μουσικά, νέα cool μυστικά projects στον ορίζοντα…

Click here to view the embedded video.

Πάντα φοράς αυτό το μενταγιόν με τον ήλιο; Που το βρήκες; Ή σε βρήκε αυτό;

Το πήρα από ένα μαγαζί με παλιά πράγματα, Βασικά δούλευα σε αυτό το μαγαζί. Πιστεύω ήταν γραφτό να το πάρω εγώ, σαν να έφτασε μία μέρα για εμένα και μόνο. Έχει να κάνει με την επιτυχία μου, αλλά μερικές φορές με γδέρνει λίγο γιατί είναι κοφτερό…

Όλα εξηγούνται τώρα. Ποιοι είναι οι άλλοι μουσικοί στην μπάντα σου; Παίζουν και σε άλλες μπάντες;

Ο Magic Jake είναι στο μπάσο και έπαιζε στους Magic Jake and the Power Crystals. Ο Garett Goddard είναι στη ντραμς και σχεδόν σε όλες τις μπάντες εκεί έξω, The Cuts, Girls, Personal and the Pizzas….

Οι καλύτερες μπάντες από Λος Άντζελες και το Βερμόντ;

Λος Άντζελες: Gap Dream, Audacity, The Entrance Band, Crazy Band.

Βερμόντ: Rough Francis, Chris Weisman, Ruth Garbus, Blanche Blanche Blanche, Happy Jawbone Family Band.

Ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Τα λέμε στην Αθήνα στο Plissken Festival! Τελευταία ερώτηση: Είναι η 3D ταινία του Justin Bieber ακόμα φρέσκια το 2013;

Χαχα, όχι, πλέον βλέπω μόνο 2D-χωρίς-Bieber-ταινίες!

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα