Download this: DJ ALX Terror X Crew Instrumentals [mixtape]

11:05 24/7/2012 - Πηγή: Mixtape

Μια φορά και έναν καιρό υπήρξε το ίσως καλύτερo εγχώριo hip hop συγκρότημα αυτής της χώρας.

Από το ιστορικό  ντεμπούτο EP τους στην Studio II το 1995 – το οποίο 12″ το είχαμε πραγματικά  ”λιώσει” εκείνα τα χρόνια και με τις θρυλικές τότε ζωντανές τους εμφανίσεις – και στην συνέχεια με τα δύο πάρα πολύ καλά albums τους τα “Η πόλις εάλω” (1997) και “Η γεύση του μένους” (1999), οι Terror X Crew των Αρτέμη, Ευθύμη και DJ ALX άφησαν το σημάδι τους στα 90s. Το τελευταίο album τους “Έσσεται Ήμαρ” (2001) προσπαθούμε να το ξεχάσουμε βέβαια, αφού αν και ο DJ ALX μουσικά πήγε τον ήχο τους ακόμα παραπέρα, η απότομη στροφή των MCs προς τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη, την αρχαιολατρεία και τον εθνικισμό ήταν κάτι παραπάνω από αποκρουστική και τελικά οδήγησε στη διάλυση του group.

O DJ ALX υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας των TXC με τα beats και samples του να ακούγονται πια κλασικά.

Με πολύ ενδιαφέρον υποδεχτήκαμε αυτές τις μέρες ένα mixtape που ετοίμασε ο DJ ALX και ανέβασε στο προσωπικό του site, ένα mixtape που περιλαμβάνει instrumentals κομμάτια  από 7 διαφορετικές κυκλοφορίες της περιόδου 1995-2001 (και κάποια demobeats που βρήκε στο αρχείο του), τα οποία αφού επεξεργάστηκε και πάλι και τα ξαναπέρασε από mastering τα “έδεσε” σε ένα απολαυστικό mixtape.

Όπως λέει και ο ίδιος “Τα Terror X Crew Instrumentals, δεν είναι μόνο ο απόηχος της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής των 90s. Για μένα είναι προϊόν του Αθηναϊκού αστικού τοπίου, είναι Σαββατιάτικη βόλτα στα δισκάδικα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα για φίλους μας είναι ο απόηχος του χαρακτηριστικού ήχου του ΗΣΑΠ και της μπίλιας του σπρέι. Είναι η μνήμη του εφηβικού ενθουσιασμού και της ελευθερίας. Είναι ο σύντροφος στις αναμνήσεις των πρώτων ευχάριστων και δυσάρεστων εμπειριών της μετεφηβικής ζωής. Τέλος, τα Terror X Crew Instrumentals αποτελούν εγχειρίδιο και οδηγό του κάθε χιπ χοπ μαθητή.”

Κατεβάστε το mixtape από εδώ

Και ακούστε το και παρακάτω

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape