Carmen Souza @ Half Note Jazz Club

12:38 19/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά βίωσαν οι εραστές της world music το βράδυ της Παρασκευής στο Half Note Jazz Club. Εκεί, όπου η σεμνή παρουσία της Carmen Souza, μας ταξίδεψε στις μουσικές της χώρας καταγωγής της, το Πράσινο Ακρωτήρι, και μας απέδειξε για ακόμη μια φορά τους λόγους για τους οποίους το μικρό αυτό σύμπλεγμα νησιών της Αφρικής,  θεωρείται η κοιτίδα της world music,

με εξέχουσα πρεσβύτερο την αξέχαστη Cesaria Evora.

Λίγα λεπτά μετά τις 22:30 λοιπόν, η Carmen Souza έκανε την εμφάνισή της, περιστοιχισμένη από μια 3μελή μπάντα, αποτελούμενη από τον Jonathan Indiagnoya στο πιάνο, τον Mauricio Zottarelli στα ντραμς και τον Theo Pas’cal στο μπάσο, ο οποίος είναι αυτός που ανακάλυψε το πληθωρικό ταλέντο της Carmen στις αρχές της 10ετίας του 2000, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια την παραγωγή στα άλμπουμ που επακολούθησαν.

Η Carmen Souza, ζεστή, συμπαθής και ατμοσφαιρική,  παίζει κιθάρα, fender rhodes και τραγουδάει σε κροελική διάλεκτο, αναμειγνύοντας ρυθμούς από το Cabo Verde και τα mornas, τις οποίες συνδυάζει με σύγχρονες jazz φόρμες.

Στο πλάι της, το πιάνο του Jonathan Indiagnoya που “χορεύει” στους ρυθμούς του τεράστιου Horace Silver,  τα ντραμς και τα κρουστά του Mauricio Zottarelli που φτιάχνουν την ατμόσφαιρα  , αλλά και οι μπασογραμμές του Theo Pas’cal, ο οποίος αποτελεί τον ιθύνων νου της μπάντας, σολάροντας κατά περίσταση.

Ακούστηκαν κομμάτια από τα προσωπικά άλμπουμ της Souza, αλλά και διασκευές, όπως το “A Prescription for the blues” του Horace Silver και το “Sodade” της Cesaria Evora.

O κόσμος δεν ήταν αρκετός για να γευθεί της μουσικές που του προσφέρθηκαν, όμως αναμφίβολα όσοι παρευρέθηκαν ταυτίστηκαν με τις μουσικές και κάπως έτσι φτάσαμε λίγα λεπτά πριν τις 01:30, όπου η Carmen Souza και η παρέα της μας αποχαιρέτησαν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με το Αθηναϊκό κοινό το Σαββατοκύριακο.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αλεξάνδρα Κατσαρού)

Keywords
Τυχαία Θέματα