Carla Bozulich & Jonh Eichenseer @ Six D.O.G.S.

Καταρχήν να σημειώσω ότι λόγω δικής μου αργοπορίας δε μπόρεσα δυστυχώς να ακούσω και να δω το support στο εν λόγω live δηλαδή τον Στυλιανού Τζιρίτα.

Έτσι λίγο πριν τις έντεκα αρχίσαμε κατευθείαν με το κυρίως μέρος του live δηλαδή την Carla Bozulich με τον Jonh Eichenseer. Οι ρόλοι ήταν ξεκάθαρα μοιρασμένοι

από την αρχή, αυτός στο λάπτοπ, τα κρουστά και το βιολί και ηCarla στη φωνή και την κιθάρα.

Οι απόψεις για αυτό που ακούσαμε μάλλον διίστανται. Δεν θα πω πως ήταν το live της ζωής μου αλλά σε καμία περίπτωση η συμπαθέστατη Carla δε μου πέρασε παγερά αδιάφορη, όπως άλλοι συν-ακροατές μου εκτίμησαν.

Τα σημεία στα οποία το σετ ξεχείλωνε προς το θόρυβο και το  μακρόσυρτο drone ήταν κατά τη γνώμη μου τα πιο αδύναμα, ενώ της ταιριάζει καλύτερα η έμφαση στο φολκ εαυτό της με τις πιο συνεκτικές δομές στα κομμάτια που δεν ξεφεύγουν και αναδεικνύουν την ομολογουμένως περίεργη, τραχιά και όχι για κάθε γούστο φωνή της. Κορυφαία στιγμή της αποτέλεσε το «Artificial Lamb» που είναι και το καλύτερο τραγούδι με διαφορά του τελευταίου της LP In Animal Tongue, ενώ μας φιλοδώρησε και με κομμάτια από το Hello, Voyager («Wind of Saint Anne», «The Blue Room»), παλιότερα από την περίοδο των Geraldine Fibbers («Ouτside of Town»), διασκευές σε Marianne Faithful («Times Square») και Woody Guthrie («Hobo’s Lullaby»), αλλά και καινούργια κομμάτια της σε συνεργασία με το John Eichenseer («Let It Roll», «Space Helmet»- το οποίο αν δεν κάνω λάθος είπαν πως έπαιζαν για πρώτη φορά).

Ενδιαμέσως η συμπαθέστατη Carla προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το κοινό, συστήνοντας μας τη μητέρα της που ήρθε να τη επισκεφθεί όσο βρίσκεται σε περιοδεία (και που σιγοτραγουδούσε αρκετούς από τους στίχους της κόρης της), αφιέρωσε ένα τραγούδι στον προσφάτως εκλιπόντα John Napier των Ethyl Meatprow του πρώτου ουσιαστικά συγκροτήματος της Carla (o oποίος χρησιμοποιούσε το προσωνύμιο Wee Wee- αλλά το κοινό δεν κατάλαβε όπως είναι λογικό την αναφορά της Bozulich) και μας πρότεινε να αγοράσουμε download cards για τα mp3 της αφού δεν είχε άλλο merchandise με αντάλλαγμα να γίνει το προσωπικό μέντιουμ μας (!).

Κάπως έτσι λοιπόν πέρασε η αρχή του βραδιού της Παρασκευής για τους ομολογουμένως ελάχιστους που κατηφόρισαν στο Six D.O.G.S.  για το live αυτό, ενώ σημειώστε πως ο ακολούθησαν δύο ακόμη live αργότερα στον ίδιο χώρο, αυτό των συμπαθέστατων Melt Mountain και των Wise Lines.

YΓ: Θερμές ευχαριστίες στον ηχολήπτη του χώρου για την ευγενική παραχώρηση της setlist.

Keywords
Τυχαία Θέματα