Cancer Bats + Heavier Than God @ Six D.O.G.S.

14:09 18/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Ισοπέδωση! Δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει κανείς τα όσα διαδραματίστηκαν την Τρίτη το βράδυ στην πρώτη εμφάνιση των Καναδών Cancer Bats στην χώρα μας. Και μόνο το γεγονός ότι το Six D.O.G.S. στέκεται ακόμη όρθιο και δεν κατεδαφίστηκε από τον πανζουρλισμό που επικράτησε τόσο πάνω όσο και κάτω από την σκηνή είναι από μόνο του αξιοθαύμαστο. Ακόμη και οι πιο υποψιασμένοι μάλλον θα ήρθαν προ εκπλήξεως αφού πραγματικά κανείς και τίποτα δεν θα μπορούσε να μας

προετοιμάσει για τον όλεθρο που θα λάμβανε χώρα μέσα στην μικρή αίθουσα, η οποία μετατράπηκε στην κυριολεξία σε ring μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Είναι δυνατόν, circle pit μέσα στο Six D.O.G.S.; Και όμως το είδαμε και αυτό! Φυσικά, η φήμη που ακολουθεί τους Cancer Bats και έχει να κάνει με τα εκπληκτικά live που δίνουν εδώ και χρόνια είναι πασίγνωστη στους κύκλους του Hardcore (κυρίως) αλλά και του (ευρύτερου) Metal χώρου. Aλλά βέβαια, είναι άλλο πράγμα να το ακούς και άλλο να το βλέπεις.

Το Αθηναϊκό σχήμα των Heavier Than God που άνοιξε την συναυλία ήταν το καλύτερο ορεκτικό για αυτό που θα επακολουθούσε. Απαρτιζόμενοι από νύν και πρώην μέλη των Dear Darkstar, Lord 13 και Mahakala μεταξύ άλλων, οι Heavier Than God παρουσίασαν ένα κράμα από Heavy Rock/Doom και Sludge ήχους που έκανε τα κεφάλια όλων ανεξαιρέτως των παρευρισκομένων (συμπεριλαμβανομένων και των Καναδών προσκεκλημένων μας που δήλωσαν αργότερα από σκηνής ότι ήταν η καλύτερη μπάντα με την οποία έχουν παίξει ποτέ μαζί!!) να κινούνται ρυθμικά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της εμφάνισης τους. Αξιέπαινοι!

Όπως συνηθίζουν να κάνουν σε αυτή την περιοδεία, οι Cancer Bats ξεκίνησαν το set τους με την διασκευή που έχουν κάνει στο πασίγνωστο ‘Sabotage’ των Beastie Boys, προφανώς για να τιμήσουν την μνήμη του Adam Yauch ο οποίος έφυγε από την ζωή πρίν από ενάμιση μόλις μήνα, επιλογή που τους δικαίωσε αφού το κοινό ανταποκρίθηκε μονομιάς κάνοντας εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το live θα ήταν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Ο Liam Cormier όρμησε πάνω στην σκηνή σαν ταύρος κυριευμένος από αμόκ, χοροπηδώντας και ουρλιάζοντας και αλωνίζοντας το μικρό stage από άκρη σε άκρη, προτρέποντας τον κόσμο να τα κάνει όλα γής μαδιάμ (μεταφορικά πάντα μιλάμε). Αυτό θα συνεχιστεί για την επόμενη μία ώρα και κάτι, με ολόκληρη την μπάντα να δίνει την ψυχή της για να ικανοποιήσει το αβυσσαλέο κοινό, και τον πανικό από κάτω να συνεχίζεται ασταμάτητα. Τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν και από τους μεν και από τους δε, βάζοντας μία ακόμη πρόκα στο φέρετρο όλων εκείνων των οποίων οι απόψεις θέλουν την ‘σκληρή’ μουσική να είναι μόνο βία και μίσος και τίποτα άλλο. Good clean violent fun κυρίες και κύριοι!

Παρ’όλο που δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από την κυκλοφορία του ‘Dead Set On Living’, υπήρχε αρκετός κόσμος που ήδη γνώριζε τους στίχους απ’έξω και ανακατωτά, πράγμα που βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένα ακόμα πιο ζεστό κλίμα με το κοινό να μοιράζεται συχνά πυκνά το μικρόφωνο και τον Liam να βρίσκει την ευκαιρία να

Keywords
Τυχαία Θέματα