Burger Project + Takim @ Gazarte

17:53 3/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Πώς θα σας φαινόταν να ακούγατε το Bed of Νails, το γνωστό άσμα του Alice Cooper, σε μία ασυνήθιστη ska εκδοχή με συνοδεία παραδοσιακού βιολιού και κλαρίνου ή το αγαπημένο Coconut Woman του Harry Belafonte  σε ρέγγε εκτέλεση μαζί με κανονάκι , ντέφι και ούτι;

Περίεργο;

Ενδιαφέρον;

Διαφορετικό;

Παρακολουθώντας την προηγούμενη Πέμπτη  τους Βurger Project

μαζί με τους Takim στη μουσική σκηνή του Gazarte η λέξη είναι μία: Απολαυστικοί!

Τους Βurger Project τους γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια από το άλμπουμ τους We live in Athens που προλόγισε ο Ηλίας Μαμαλάκης, κάτι ασυνήθιστο για cd. Ο ήχος τους μου άρεσε αμέσως. Ξεχασμένα κομμάτια , που μας τα ξαναθύμισαν, ιδωμένα από μία νέα οπτική, λυπητερά τραγούδια  σε χαρούμενες εκδοχές  και αρκετή τρέλα στον ήχο ήταν στοιχεία που κέρδισαν αμέσως το ενδιαφέρον μου. Όταν δε τους είδα σε συναυλία ενθουσιάστηκα! Φαντασμαγορικά ρούχα, αρκετό κέφι και διάθεση παιχνιδιάρικη.

Η σύμπραξη των Βurger Project με τους Takim, ένα συγκρότημα  που παίζει καθαρά παραδοσιακή μουσική από Ελλάδα , Τουρκία και Αρμενία, με εξαιρετικούς δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων , ειναι ιδιαιτέρως ταιριαστή και επιτυχημένη. Για κάποιο λόγο περίμενα οτι η παρουσία των Τακίμ θα «χαλάρωνε» κάπως την τρέλα των Burger αλλα διαψεύστηκα, κάτι που εγινε αμέσως αισθητό απο την είσοδό τους στην σκηνή: Ο ντράμερ των Burger ντυμένος νύφη, και όλοι οι υπόλοιποι χορεύοντας υπο τους ήχους ενός παραδοσιακού «γαμοτράγουδου» κατέληξαν στην σκηνή οπου πήραν τις θέσεις τους για 2 ώρες μουσικής, ξεκινώντας απο την ( παραδοσιακή πια!) εκτέλεση του Ring of Fire:


Αν είστε επιφυλακτικοί με το γεγονός οτι οι Burger παίζουν κυρίως covers, σας προτείνω να αφήσετε το Youtube και να τους δείτε ζωντανά. Η ενέργεια που μεταδίδει ο Al the X-King και η μπάντα του είναι τρομακτικά μεταδοτική. Αν ακούσετε την εισαγωγή του She’s got the look των Roxette με καραμούζα(!),  ή ενα απο τα κομμάτια που παίζουν μαζί με τους Takim, μην εκπλαγείτε αν πιάσετε τον εαυτό σας να χορεύει υπο τους ήχους του κλαρίνου.

Μην τους χάσετε αυτή την Πέμπτη 5 Απριλίου στην τελευταία τους εμφάνιση στο Gazarte. (πληροφορίες)

Keywords
Τυχαία Θέματα