Al Di Meola & Gonzalo Rubalcaba @ Fuzz Club

Ένας τακτικότατος επισκέπτης, ο γνωστός σε όλους μας Al Di Meola, ήταν το βράδυ της Κυριακής για άλλη μια φορά καλεσμένος στην πόλη μας και στο Fuzz, ενώ στο πλάι του βρισκόταν μια από τις πιο σημαντικές μορφές της αφροκουβανέζικης μουσικής παράδοσης, ο Gonzalo Rubalcaba. Αλλά ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 21:30 όταν εισβάλαμε στον χώρο του Fuzz. Στην σκηνή βρισκόταν ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος

με την “κομπανία” του, παρουσιάζοντας παρέα πάντα με εξαίσιους μουσικούς την δική του σύγχρονη πτυχή στα παλιά ρεμπέτικα του ’30.

Ένα εγχείρημα αποτελούμενο από κιθάρα, μπουζούκι, βιολί, βιόλα και κοντραμπάσο, που δείχνει να πέτυχε τον στόχο του, αφού o προσωπικός ήχος του καλλιτέχνη επισφραγίστηκε και σ’ αυτό του το project.

Λίγο πριν τις 22:30 ήρθε η στιγμή που ο Al Di Meola και ο Gonzalo Rubalcaba εμφανίστηκαν στην σκηνή και το κοινό, στην πλειοψηφία του μεσήλικο, τους υποδέχθηκε με ένα θερμό χειροκρότημα.

Ένας διάλογος μεταξύ κιθάρας και πιάνου θα επακολουθήσει, με τις latin jazz διαδρομές του Al De Meola να μπλέκονται με τις afro cuban του Gonzalo Rubalcaba, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις με τις περίτεχνες εμπνεύσεις του. Εμπνεύσεις που κορυφώθηκαν στα τρία σόλο πιάνο κομμάτια που επακολούθησαν, επιβεβαιώνοντας τους λόγους για τους οποίους θεωρείται από τους πιο αναγνωρισμένους και εξελίξιμους πιανίστες της σύγχρονης τζαζ.

Αρκετά ενδιαφέρουσα επίσης υπήρξε η στιγμή που ο Al Di Meola ανέβηκε κι αυτός με τη σειρά του μόνος του σκηνή και μας παρέθεσε ένα μικρό δείγμα της πολύχρονης καριέρας του. Στη συνέχεια το duo επανήρθε στο stage και ως και λίγα λεπτά πριν τις 00:00 όπου και παραμείναμε στον χώρο, μας παρουσίασαν κομμάτια από την τελευταία τους κοινή δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Pursuit of Radical Rhapsody”.

Τέλος, ειδική μνεία θα πρέπει να δοθεί στην άψογη ηχητική κάλυψη της συναυλίας, αλλά και στο κοινό που με αφοσίωση παρακολούθησε τους αγαπημένους του καλλιτέχνες.

(Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού)

Keywords
Τυχαία Θέματα