10 τραγούδια από τον BnC

12:40 18/4/2013 - Πηγή: Mixtape

Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ο Αθηναίος Jeff Gonzales ή αλλιώς BΝC ή Bruises And Cuts, ή Bossy Ride και από τα πιο δυνατά χαρτιά του οπλοστασίου της Cast-a-Blast. Με αφορμή το Make Bail live το βράδυ της Παρασκευής στο Bios, του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει τα 10 αγαπημένα του τραγούδια.

Τον BnC τον γνωρίσαμε πίσω στα μέσα της περασμένης δεκαετίας ως MC στο πλευρό του Blend

και το 2008 απολαύσαμε το εξαιρετικό ντεμπούτο album του “The Birth“. Τον ακούσαμε σε πολλές ακόμα κυκλοφορίες της Cast-a-Blast, ως MC και πάλι σε πολλά σχήματα αλλά και σε δικές του παραγωγές, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα από τα καλύτερα εγχώρια videos της φετινής χρονιάς για το single “Make Bail” - το οποίο βέβαια είχε διαθέσει η Cast-A-Blast στο bandcamp της από πέρσι.

Το βράδυ της Παρασκευής στο Bios front, θα στηθεί ένα πάρτυ με ελεύθερη είσοδο από τον BnC με τον Blend Mishkin φυσικά πίσω από τα decks – και με καλεσμένους μαζί του πάνω στη σκηνή τον MC Yinka, την Sugahspank, τον MC the Kidd και την Ifigeneia Atkinson, για να μας θυμίσει επίσης γιατί η Cast-a-Blast υπήρξε και συνεχίζει να είναι ένα από τα σημαντικότερα εγχώρια labels.

Προς το παρόν, ο Jeff Gonzales μας παρουσιάζει τα 10 αγαπημένα του τραγούδια ύστερα από “απαίτηση” του mixtape.gr:

Από που να αρχίσω….

Οι μουσικές μου επιρροές όσο μεγαλώνω μεταμορφώνονται, αλλάζουν και συνεχώς ανακαλύπτω καινούρια και παλιά πράγματα που μου θυμίζουν το γιατί ασχολούμαι τελικά με την μουσική και πόσο σημαντικό μέρος της ζωής μου είναι τελικά.

Half Pint - Have A Little Faith

Πάντα μου άρεσε η reggae και η dancehall, αυτό το κομμάτι με γυρίζει στην εφηβεία στα 15, καλοκαίρι, πρώτες σημαντικές φιλίες στην Ελλάδα, και ερωτικές απογοητεύσεις.

Click here to view the embedded video.

Sugar Minott - Herbman Hustlin’

Click here to view the embedded video.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Είναι από τους αγαπημένους μου reggae τραγουδιστές, θα ήθελα το ταλέντο του και τη φωνή του.

Al Green - Simply Beautiful

Click here to view the embedded video.

Άκουσα Al Green πρώτη φορά στο σπίτι από την μητέρα μου, μεγαλώνοντας εκτίμησα την απλότητα της φωνής του και τι σημαίνει ‘less is more’ για όταν έχω ντέρτια.

The Notorious B.I.G. - Let Me Get Down

Click here to view the embedded video.

“biggie smalls, the pu**y stroker, MC Provoker, chocolate thai smokers blam!”
Κανένας δεν κράζει όπως ο Biggie,από τους μεγάλους MC για εμένα τελικά είχε το καλύτερο flow χωρίς πολλά πολλά.

Donnis - Gone

Click here to view the embedded video.

Από τους καινούριους MC/rappers δίνω headzup στον Donnis. To Gone μου φέρνει στο μυαλό πολλές στιγμές με φίλους στα κλαμπ της Αθήνας και εξωτερικό
όπου απλά γινόμαστε χάλια, οι στίχοι είναι κάτι μεταξύ trap star ματαιοδοξία και battle rhyming, το λατρεύω αυτό το combo.

Pusha T ft Tyler, The Creator - Trouble On My Mind

Click here to view the embedded video.

Το παλιό συναντά το καινούριο σε αυτή τη συνεργασία μεταξύ Tyler the Creator και Pusha T με το Trouble on my mind.
Πρώτη φορά που άκουσα το Yonkers του Tyler έμεινα με ανοιχτό το στόμα, είναι αυτό που για εμένα για πολλά χρόνια είχε φύγει από το mainstream hip hop και ο Tyler το ξαναέφερε στην επιφάνεια, Pusha T από τους Clipse, από τα αγαπημένα μου flow, στίχοι και χροιές στην hip hop.

Tony Touch – Dimelo

Click here to view the embedded video.

Δεν θα μπω στην latin γιατί χρειάζεται μια λίστα από μόνη της αλλά ο Tony Touch έχει τεράστια επιρροή στην latin και hiphop σκηνή, ξεκινώντας από την Νέα Υόρκη ενώνοντας Δομινικανούς, Κουβανούς και Πορτορικάνους.
Ο ρυθμός είναι κοντά στο Jamaican dancehall , λέγεται dembow, και είναι η βάση της reggaeton.

Tu Pum Pum - El General

Click here to view the embedded video.

EL General και Pum Pum. Πάντα θα το αγαπώ αυτό το κομμάτι. Όταν ήμουν 9 περίπου βγήκε αυτό, ήμουν στον Άγιο Δομίνικο και κάνανε διαγωνισμό στο Barrio el 7 de la Sanchez. Ο καλύτερος τότε έπαιρνε 5 πέσος, που για μικρός ήταν πάρα πολλά.Το νόημα ήταν να μην έχεις καμία ντροπή, από τότε σε πολλά θέματα δεν έχω.

Munchi – Pero Que Lo Que Mujer

Click here to view the embedded video.

Συμπατριώτης και από τους πρωτεργάτες στο κίνημα moombahton ο Munchi. Όταν πρωτοάκουσα Munchi, σκεφτόμουν πώς είναι δυνατόν να παράγεις τόση ενέργεια μουσικά, ήθελα να τα σπάσω όλα, και να φάω ναρκωτικά μαζί. Απίστευτος ήχος, τρομερή παραγωγή. Θα ήθελα πάρα πολύ να τον γνωρίσω ή να τον δω ζωντανά σύντομα. ”pero cuale son la cuenat tuya mujeeeer”

Flosstradamus (ft. DJ Isaac) – Underground Anthem

Click here to view the embedded video.

Είχα την καλή τύχη να βρεθώ με τους Imam Baildi στο SXSW στο Austin του Texas, όπου πέρα από τα δικά μας live και την εμπειρία, είχα την ευκαιρία να δω ονόματα που μάλλον δύσκολα θα έρθουν εδώ, αν και το Trap h Swag κάτι λένε ότι κάνει στην Ελλάδα, δεν έχω καταλάβει ακόμη τι εννοούν εδώ με ”Swag” h “Trap. Τέλος πάντων πέτυχα ζωντανά Flosstradamus στο Austin και διαλύθηκα. Πείτε ποιο κλαμπ παίζει έτσι και ποιος, και θα γίνω θαμώνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα