Το ταξίδι που της άλλαξε τη ζωή

00:19 5/1/2012 - Πηγή: Myself

Στα πρώτα της βήματα και από πολύ νεαρή ηλικία η αστέρας του Hollywood είχε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της λόγω των προκλητικών δηλώσεών της και της άσωτης ζωής. Οι επισκέψεις της σε κέντρα αποτοξίνωσης ήταν συχνές ενώ ο εθισμός της σε απαγορευμένες ουσίες και αλκοόλ είχε ξεπεράσει κάθε όριο. Κάτι όμως συνέβη και ξαφνικά η Angelina Jolie έκανε μία στροφή 180 μοιρών στη ζωή της δημιουργώντας οικογένεια και πραγματοποιώντας

ένα μεγάλης έκτασης φιλανθρωπικό έργο βοηθώντας χιλιάδες προσφύγων και άτομα σε ανάγκη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Orange County Register η Angelina Jolie αποκάλυψε πως αυτό που της άλλαξε τη ζωή ήταν ένα ταξίδι στην εμπόλεμη ζώνη ενός Αφρικανικού έθνους: «Ήμουν νέα και ήμουν τολμηρή και δεν είχα καμία αίσθηση της χρησιμότητας. Δεν καταλάβαινα τον κόσμο και δεν καταλάβαινα την αίσθηση της προοπτικής που αποκτάς όσο μεγαλώνεις. Ξεκίνησα να ταξιδεύω και άρχισα να κάνω ερωτήσεις».

Αυτό το ταξίδι που της άλλαξε τη ζωή συνέβη πριν από 11 χρόνια: «Ήταν πριν από 11 χρόνια όταν επισκέφθηκα την Σιέρα Λεόνε για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν σε εμπόλεμη ζώνη. Πήγα σε μία προσφυγική κατασκήνωση και σοκαρίστηκα μέχρι το κόκαλο. Ξαφνικά ο κόσμος άλλαξε για μένα. Η αντίληψή μου για τον κόσμο άλλαξε. Δεν ξύπνησα ποτέ ξανά με την επιθυμία της αυτοκαταστροφής ή της αυτολύπησης με κάθε τρόπο. Συνειδητοποίησα ότι ήταν σημαντικό να ξυπνάς κάθε μέρα νοιώθοντας ευγνώμων για την οικογένειά σου και για τις ευκαιρίες που σου έχουν δοθεί.»

Η εντυπωσιακή ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών μοιράστηκε επίσης και τον αντίκτυπο που έχει στη ζωή της η επαφή της με τους πρόσφυγες αναφερόμενη στη γνωριμία της με ένα 15χρονο αγόρι στο Αφγανιστάν: «Όλα αυτά για τα οποία παραπονιόμαστε σε καθημερινή βάση… Εκείνο το παιδί είχε χάσει τα πάντα κι όμως ήταν γεμάτο γέλια και καλοσύνη. Πέθανε μερικούς μήνες μετά την επίσκεψή μου και πάντα αναρωτιόμουν… Ήταν από τους νέους ανθρώπους που συναντάς και σκέφτεσαι πως σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εάν του είχε δοθεί η ευκαιρία θα είχε γίνει ένας εκπληκτικός ενήλικας. Με δίδαξε πολλά για τη δύναμη, το πνεύμα. Τον σκέφτομαι και δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ για οτιδήποτε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο πέρα από το να είμαι ευγνώμον για όλα όσα έχω.»

Angelina JolieOrange County Registerφιλανθρωπικό έργοΦως στο μυστήριο που κάλυπτε την απότομη αλλαγή στη ζωή και στη συμπεριφορά της έριξε η Angelina Jolie με πρόσφατες δηλώσεις της.CelebrityyesnoyesnoAngelina Jolie
Keywords
Τυχαία Θέματα