Το ψήφισμα Γερουλάνου για τις υπόκλοπες προκάλεσε χαμό και αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο- Έκοψε την συζήτηση ο Μπακογιάννης

Χαμός επικράτησε νωρίτερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, με αφορμή την πρόταση του επικεφαλής της Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλου Γερουλάνου να υπάρξει ψήφισμα καταδίκης των υποκλοπών, η οποία προκάλεσε τον εκνευρισμό του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Παύλος Γερουλάνος είχε καταθέσει την πρότασή του για

την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των παρακολουθήσεων την περασμένη Πέμπτη με το αίτημα να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, όμως, η πρόταση του δεν συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα της συνεδρίασης και τέθηκε σε ψηφοφορία.

Αποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αποχώρησε μόνο η δημοτική παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» αλλά σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση καταγγέλλοντας «φίμωση» των δημοτικών συμβουλίων.

Την αρχή έκανε ο Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας πριν αποχωρήσει: «Από αυτά που ακούω καταλαβαίνω ότι ο συνδυασμός Αθήνα Ψηλά θεωρεί ότι κάτι που αφορά την Ουκρανία, αφορά το δημοτικό συμβούλιο ενώ κάτι που αφορά έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο. Το θεωρούμε ντροπή. Αλλά έχετε και το θράσος να πείτε ότι εμείς λειτουργούμε κομματικά».

Στη συνέχεια και οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας», «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση διεκόπη μετά την αποχώρηση τους και συνεχίστηκε μετά από περίπου 20 λεπτά αφού στο μεσοδιάστημα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τρεις απόντες ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους (σ.σ. Βαρσάμη, Βουλγαράκη, Καπερνάρο), οι οποίοι συνδέθηκαν διαδικτυακά για να υπάρξει απαρτία και να συμπληρωθούν 25  δημοτικοί σύμβουλοι σε σύνολογο 49 για να μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Οργή Γερουλάνου – «Πυρά» της αντιπολίτευσης σε Μπακογιάννη

«Έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας και είναι μία αλλαγή η οποία επηρεάζει τον καθένα μας βαθιά και τον δήμο αυτό ιδιαίτερα. Η χώρα έχει αποσταθεροποιηθεί στο εσωτερικό και έχει αποδυναμωθεί στο εξωτερικό. Ο δήμος Αθηναίων μπορεί να σταθεί στο ύψος του υπερψηφίζοντας το ψήφισμα . Η πρότασή μου δεν έχει πολιτικό χρώμα» είχε τονίσει νωρίτερα ο Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ».

«Όταν λειτουργούν σωστά οι θεσμοί, κάθε Πρωθυπουργός, είτε είναι καλός ή είτε είναι κακός, και προστατεύεται. Όταν δεν λειτουργούν, κάθε Πρωθυπουργός είναι μια απολυταρχική ανάσα μακριά από το να εκθέσει τον εαυτό του, τη Δημοκρατία και τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε πάνω του μόνο το πολιτικό του μέλλον. Έθεσε σε αμφισβήτηση απέναντι σε κάθε Έλληνα ή μη Έλληνα την αξία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το διορθώσουμε (…). Αυτό το καθεστώς πρέπει να σταματήσει τώρα με διαλεύκανση της υπόθεσης και με γενναία αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Και πως αφορά αυτό τον Δήμο; Πόσο καιρό σας λέω κ. Δήμαρχε να πάτε στην ΚΕΔΕ και να διεκδικήσετε εξουσία με λογοδοσία για τους Δήμους; Δεν το κάνω διότι ως ελάσσων αντιπολίτευση έχω μεγαλοπιαστεί και θέλω να σας ελέγχω για περισσότερες αρμοδιότητες. Άλλωστε την δυνατότητά μας να σας ελέγχουμε την έχει μηδενίσει ο ίδιος Πρωθυπουγός που σήμερα έχει πέσει στη μεγάλη παγίδα της απόλυτης εξουσίας του. Το κάνω διότι, όπως κάθε δημοκράτης, πιστεύω ότι όσο πιο κοντά στον Λαό είναι η εξουσία τόσο πιο τακτικά λογοδοτεί και τόσο πιο αποτελεσματικά υπηρετεί τον πολίτη» συνέχισε.

«Δεν γίνεται το δημοτικό συμβούλιο να κάνει ότι δεν βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Δεν γίνεται να μην συζητήσουμε για το θέμα που απασχολεί δυστυχώς με αρνητικούς όρους, αφού δίνει αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα, στον πλανήτη. Είναι τρομακτικό ο πρωθυπουργός να παραδέχεται ότι έγιναν παρακολουθήσεις ευρωβουλευτή υποψήφιου αρχηγού κόμματος για λόγους ασφάλειας. Πάει να πει ότι γυρνάμε σε θεωρίες εσωτερικού εχθρού, ότι γυράνμε σε χρόνια που η πολιτική αντιπαράθεση ξέφευγε από το πολιτικό πλαίσιο Ο ΔΑ πρέπει να τοποθετηθεί κα να πει ότι αυτές οι πρακτικές είναι απαράδεκτες αλλά και οποιαδήποτε καταγγελία έχει κατατεθεί πρέπει να διερευνηθεί» επισήμανε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος στην τοποθέτησή του.

«Αυτή η άθλια μεθόδευση έφερε στην επιφάνεια ένα θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότηα στον διευντή της ΕΥΠ να δηλώνει ότι ουδείς εξαιρείται. 100 χιλιάδες Έλληνεςέχουν παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αυτό το άθλιο καθεστώς πρέπει να καταργηθεί» είπε από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας».

«Δεν θέλετε να βάλετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη όμως όταν σας ζητάνε τη γνώμη σας για τις κινητοποιήσεις για τις υποκλοπές έχετε γνώμη. Ο κ. Δήμαρχος έβαλε υπογραφή για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων για τις υποκλοπές» δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνος δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

«Γίνεται πολύς θόρυβος εάν παρακολουθείται ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος. Σκεφτείτε τι γίνεται και δεν βγαίνει για χιλιάδες κόσμο που παρακολουθείται. Κόσμο με αγώνες, συνδικαλιστές , σε ανθρώπους που είναι επικίνδυνοι για την εργοδοσία κα το κράτος» σημείωσε ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δημοτικός σύμβουλος με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα».

Τι απάντησε ο Μπακογιάννης

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι μάσκες έπεσαν, όπως οι φερετζέδες. Η αποχώρηση της αντιπολίτευσης, είναι αποκαλυπτική.

Λυπάμαι πάρα πολύ για τη στάση των συναδέλφων της αντιπολίτευσης. Ένα είναι ξεκάθαρο ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται.
Η πόλωση και η τοξικότητα δε βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας. Όπως δεν βοηθάει και η μεταφορά των διενέξεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν βοηθάει η τεχνητή ένταση. Δε βοηθούν οι ακραίες προκλήσεις.

Οι μάσκες όμως, πλέον έχουν πέσει, όπως και οι φερετζέδες εκείνων που δεν θέλουν από το μετρό στα Εξάρχεια, τις υποδομές στον Λ. Στρέφη, τα 1200 προνήπια στα σχολεία, μέχρι και το θέατρο στο Λυκαβηττό και αναζητούν μικροπολιτικά άλλοθι.

Είναι οι ίδιοι που επενδύουν πολιτικά στις ήττες της Αθήνας. Όμως σκιαμαχούν και ανήκουν στο παρελθόν. Η συνεδρίαση μας συνεχίζεται κανονικά. Είναι άλλωστε υποχρέωσή μας να δώσουμε πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, με πολιτικό πολιτισμό. Άλλωστε η δημοκρατικότητα όλων μας κρίνεται στην πράξη».

Η σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ»:

Η παράταξή μας, Αθήνα Είσαι Εσύ, είχε καταθέσει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων από την Πέμπτη 25 Αυγούστου ψήφισμα καταδίκης της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για να συζητηθεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς η παράταξη του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, αρνήθηκε ακόμη και τη συζήτηση του θέματος αυτού, λέγοντας πως δεν αφορά τον δήμο της Αθήνας, παρότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη συνεπάγεται παρακολούθηση και κάθε συνομιλητή του, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αθηναίων. Θυμίζουμε ότι η παράταξη του κ. Μπακογιάννη δεν είχε κανέναν ενδοιασμό (όπως και εμείς άλλωστε) την περασμένη Άνοιξη να συζητήσει και να ψηφίσει ένα ψήφισμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία.

Ύστερα από αυτό, η παράταξή μας αποχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας και μαζί της αποχώρησαν και όλες οι άλλες παρούσες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτή Πόλη»

Η “Ανοιχτή Πόλη” έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις στη σημερινή 20η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πριν αποχωρήσει μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει το θέμα των παρακολουθήσεων:

Παρακολουθήσεις

Η παρακολούθηση του ευρωβουλευτή και προέδρου του τρίτου κόμματος της χώρας Ν. Ανδρουλάκη μας επιστρέφει σε σκοτεινές και επικίνδυνες νοοτροπίες που αντιμετωπίζουν τον πολιτικό αντίπαλο με όρους εσωτερικού εχθρού και εθνικού κινδύνου. Όπως και με την περίπτωση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, γίνεται σαφές ότι ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, επιχειρηματίες και αυτοδιοικητικά στελέχη, απλοί πολίτες, είναι έκθετοι σε αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές πρακτικές – και αυτό, με προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού.

Ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να σιωπά απέναντι σε μια τέτοια εκτροπή. Η “Ανοιχτή Πόλη” ζήτησε να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία το ψήφισμα καταδίκης αυτών των “μαύρων” πρακτικών που κατέθεσε η παράταξη “Αθήνα Είσαι Εσύ” και ζητήσαμε την εξαντλητική διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών. Η άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει το θέμα και να συναινέσει στη διαμόρφωση ψηφίσματος επιβεβαίωσε την τυφλή πρόσδεση του κ. Μπακογιάννη στο κυβερνητικό άρμα και μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε, η ημερήσια διάταξη που είχε ετοιμάσει η δημοτική αρχή δεν ακουμπούσε τα ζωντανά και κρίσιμα προβλήματα της πόλης.

Αντιπλημμυρικά

Οι πρόσφατες νεροποντές απέδειξαν ότι η πόλη δεν ήταν προετοιμασμένη για ένα αναμενόμενο φαινόμενο. Αν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Πειραιώς μπορούν να αποδοθούν στις καθυστερήσεις έργων της Περιφέρειας, εξίσου κακές ήταν οι επιδόσεις της δημοτικής αρχής. Η απουσία πρόληψης γίνεται φανερή από την αυτόματη μετατροπή τόσων δρόμων σε ποτάμια, όπως στα Σεπόλια, στον Κολωνό, στη Δυρραχίου, στα Κάτω Πατήσια, στο Γκάζι, ή στα Εξάρχεια, όπου τα νερά από το Στρέφη έφτιαξαν καταρράκτες.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν αναμενόμενα, όπως και οι βροχές. 100 χιλ ευρώ μόνο έχουν προϋπολογιστεί για καθαρισμούς φρεατίων ομβρίων για το 2022, με 1,2 εκ ευρώ να περιμένουν το 2023, τη χρονιά των βροχών και των εκλογών. Αντίστοιχα χαμηλές απορροφήσεις προβλέπονται στο 2022 για τη συντήρηση φρεατίων και αγωγών (50 χιλ), καθώς και αντίστοιχα μικροποσά για τη συντήρηση της αποχέτευσης των ομβρίων στις Κοινότητες. Η εργολαβία για τα πρανή του Λυκαβηττού συνεχίζει να καθυστερεί, ενώ το αντιπλημμυρικό μέλλον του Στρέφη έχει ανατεθεί πια στον δωρητή ιδιώτη.

Η “Ανοιχτή Πόλη” για μια ακόμη φορά κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της. Καθώς όλες οι κρίσιμες εργολαβίες της βρίσκονται σε καθεστώς αργής και οπισθοβαρούς εξέλιξης, δεν αποτελεί έκπληξη αν η πόλη πνίγεται στην πρώτη μπόρα.

Δημοτικά τέλη

Στις 18 Ιουλίου, η “Ανοιχτή Πόλη”, μαζί με την παράταξη “Αθήνα Είσαι Εσύ”, καταθέσαμε συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για τη μείωση των δημοτικών τελών για κατοικίες και για επαγγελματικούς χώρους λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Η πρόταση που καταθέσαμε σέβεται τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Αθηναίων και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλης που βρίσκονται στο κατώφλι ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, με το κόστος της ενέργειας να ανεβαίνει διαρκώς.

Καθώς μπαίνει Σεπτέμβριος, η δημοτική αρχή δεν έχει κρίνει σκόπιμο να συζητήσει καν την πρότασή μας. Η “Ανοιχτή Πόλη” ζήτησε να μπει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Με την Ελλάδα να είναι πρώτη στις αυξήσεις ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τρίτη στις αυξήσεις για τα νοικοκυριά, η περιφρόνηση από τον κ. Μπακογιάννη προς τις προτάσεις της αντιπολίτευσης αποτελεί και περιφρόνηση προς τη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών.

Δομή Ελαιώνα

Η βίαιη εκκένωση της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα εξελίσσεται μέσα σε κενό μέριμνας για την υποστήριξη του προσφυγικού πληθυσμού. Η δημοτική αρχή προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Υποβάθμισε τη λειτουργία της δομής του Ελαιώνα, επικαλέστηκε την προοπτική για μετατροπή της σε ενταξιακή και σήμερα ακυρώνει το δικό της σχεδιασμό και την εκκενώνει.

Η εκκένωση της δομής πλήττει την καθημερινή μάχη των φιλοξενούμενων προσφύγων για σύνδεση με τον αστικό κοινωνικό ιστό, καθώς αυτοί στέλνονται σε απομακρυσμένα στρατόπεδα, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο στέγασης και ένταξης. Το μόνο σχέδιο που δείχνει να ακολουθεί η κυβέρνηση, και να συμμερίζεται παθητικά η δημοτική αρχή, είναι η ακροδεξιά νοοτροπία που θέλει τη σκόπιμη επιδείνωση των όρων διαβίωσης αυτών των ανθρώπων.

Η “Ανοιχτή Πόλη” κάλεσε τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει από την πολιτεία την αναγκαία συνδρομή για ολοκληρωμένες πολιτικές στήριξης και ένταξης των προσφύγων, και για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις δουλειές και στα σχολεία μας, όπως επιβάλλεται από τις διεθνείς συνθήκες και τα αναγνωρισμένα δικαιώματά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών θέλουν η πόλη τους να είναι μια πόλη αλληλεγγύης.

Μετρό Εξάρχεια

Η κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια υλοποιείται μέσα σε κλοιό δυνάμεων καταστολής, οι οποίες εδώ και μέρες αστυνομεύουν βίαια κατοίκους και επισκέπτες και τακτικά προχωρούν σε αυθαίρετες προσαγωγές και συλλήψεις. Οι ανησυχίες των κατοίκων είναι εύλογες, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την εμμονή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και της κυβέρνησης σε μια σχεδιαστικά προβληματική “λύση” που διαλύει ελεύθερο χώρο και πράσινο, στην μοναδική πλατεία της γειτονιάς. Μια λύση που αφαιρεί πολύτιμο ελεύθερο χώρο από μια πυκνοδομημένη περιοχή, ενώ παράλληλα αφήνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο χωρίς σύνδεση με το μετρό και άλλα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι κάτοικοι του κέντρου γνωρίζουν επίσης ότι δεν θα μπορέσουν καν να συνεχίσουν να ζουν στη γειτονιά τους, αν οι διαφαινόμενες διαθέσεις “εξευγενισμού” κυβέρνησης και δημοτικής αρχής τη μετατρέψουν σε “Γκάζι”, όπως έχει τάξει ο Υπουργός Υποδομών. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν τότε, θα είναι πράγματι “λίγες δεκάδες, αρκετοί από αυτούς ούτε καν Έλληνες”, για να χρησιμοποιήσουμε την ατυχέστατη πρόσφατη διατύπωση του Δημάρχου.

Η “Ανοιχτή Πόλη” έχει καλέσει τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει την επανεκκίνηση – μετά την αυθαίρετη διακοπή της το 2019 – της διερεύνησης εναλλακτικών λύσεων που υπάρχουν και που αναγνωρίζουν τόσο την ανάγκη για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό, όσο και την ανάγκη να διασωθεί η πλατεία Εξαρχείων, τα δέντρα της και η πολυσχιδής φυσιογνωμία μιας ιστορικής γειτονιάς του κέντρου. Σημειακές τροποποιήσεις των γραμμών έχουν γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν, καί μετά την δημοπράτηση (πχ στο σταθμό Κεραμεικού ή στην πλατεία Καραϊσκάκη). Πρόσφατη είναι και η περίπτωση του σταθμού Ριζάρη, όπου – με παρέμβαση του εφοπλιστή κ. Πατέρα – διακόπηκαν οι εργασίες και διερευνώνται εναλλακτικές. Η διαβούλευση και ο ορθολογικός σχεδιασμός είναι μονόδρομος για την επιτυχή εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του μετρό. Η έξαρση της καταστολής στα Εξάρχεια εξυπηρετεί ίσως μια στρατηγική έντασης από την πλευρά της κυβέρνησης, όχι όμως και τα συμφέροντα των δημοτών. Η δημοτική αρχή οφείλει να διαλέξει όχθη.

Εργοδοτική αυθαιρεσία στη φύλαξη σχολείων

Επισημάναμε στη δημοτική αρχή τις υποθέσεις παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων από υπεργολάβο εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη σχολείων της πόλης. Τα συγκεκριμένα σχολεία (ανάμεσά τους το 51ο Γυμνάσιο, το 42 ΓΕΛ, το Μουσικό Γυμνάσιο Αθηνών) έχουν κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ, με ανάδοχο μεγάλη κατασκευαστική που ανέλαβε τη συντήρηση και διαχείριση των σχολείων για 25ετία και στη συνέχεια μεταβίβασε τα δικαιώματά της σε Σουηδικό όμιλο. Οι καταγγελίες που υπάρχουν αφορούν οφειλές δεδουλευμένων, ασφαλιστικές οφειλές και άλλες αντεργατικές πρακτικές.

Με δεδομένο το βεβαρημένο προφίλ οφειλών και παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας από την υπεργολάβο εταιρεία, προκύπτουν ερωτήματα για τη δυνατότητά της να συνάπτει συμβάσεις υπεργολαβίας και να παρέχει υπηρεσίες στον Δήμο Αθηναίων. Η “Ανοιχτή Πόλη” ζήτησε από τη δημοτική αρχή να κοινοποιήσει το συντομότερο τη σύμβαση που διέπει σήμερα τη φύλαξη των συγκεκριμένων σχολείων, ώστε να προσδιοριστούν ακριβέστερα οι υποχρεώσεις της εταιρείας και η ευθύνη του Δήμου για την τήρησή τους.

Keywords
γερουλανος, συζητηση, αττικο μετρο, αθηνα, ψηφοφορία, φίμωση, επηρεάζει, κεδε, ευπ, μετρο, σχολεια, θεατρο, ΠΑΣΟΚ, ελλαδα, συλληψεις, λύση, εταιρεία, σδιτ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, δημοτικοι συμβουλοι, σταυροι δημοτικων εκλογων, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, ητανε μια φορα, εκλογες 2010 δημοτικες, αυτοδιοικηση, το θεμα, αττικο μετρο, γκαζι, γνωμη, δημος αθηναιων, δημοκρατια, ευπ, ημερησια, θεμα, καθημερινη, ουκρανια, πειραιως, πλαισιο, σδιτ, σημερινη, τρομακτικο, υψος, αγωνες, ανοιξη, ατζεντα, αφορμη, βγαινει, βραδυ, γειτονια, γινει, γινεται, δεδομενο, δεντρα, δυνατοτητα, δημος, δυστυχως, δειχνει, ευρω, ειπε, εμμονη, εξαρχεια, επικοινωνια, επηρεάζει, εταιρεία, ευθυνη, υπηρεσιες, θεωριες, θορυβος, θρασος, κεδε, κυβερνηση, λειτουργια, λύση, μακρια, μητσοτακης, μειωση, νηφαλιοτητα, νοοτροπια, ντροπη, οχθη, πεμπτη, υπογραφη, πολιτεια, προβληματα, σεπολια, συγκεκριμενα, συζητησουμε, συνεχεια, συντηρηση, σχεδιο, τοπικη αυτοδιοικηση, τριτη, φορα, χερι, ψηφοφορία, ψυχραιμια, κωνσταντινος, δικαιωματα, δουλειες, δωματιο, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, κακος, κωστας, παυλος, ποταμια, θελω να
Τυχαία Θέματα