Βραδιά θριάμβου για τον Ολυμπιακό, σε μαύρη νύχτα για το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό!

Tίτλοι τέλους στην Basket League με τον Ολυμπιακό να κατακτά το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας του καθώς πέρασε διά περιπάτου από το κλειστό του ΟΑΚΑ νικώντας τον σαφώς υποδεέστερο Παναθηναϊκο, σε ένα ματς που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω επεισοδίων λίγο πριν το φινάλε της 3ης περιόδου.

Τότε που αρχικά διατάχθηκε η

εκκένωση του γηπέδου, αλλά στην συνέχεια μετά από ένα… ντου οπαδών στην φυσούνα, η διακοπή έγινε οριστική.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον τρόπο αυτό ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή σεζόν, που εντός συνόρων πανηγύρισε το νταμπλ (είχε κατακτήσει και το Κύπελλο στο Ηράκλειο πάλι κόντρα στους «πράσινους»), όμως σαφώς μένει και η πικρή γεύση από την απώλεια της Ευρωλίγκας στο τελευταίο σουτ του τελικού με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάουνας.

Ακόμη κι έτσι όμως με δεδομένη την σημαντική απώλεια ενός βαρύτιμου τροπαίου, οι Πειραιώτες έχουν πολλά να θυμούνται από μια σεζόν που βρίσκονταν συνεχώς με το… πόδι στο γκάζι.

Όπως και το βράδυ της Πέμπτης στο Game4 του ΟΑΚΑ, όπου δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να σκεφτεί ότι μπορεί να ξαναπάει την σειρά σε ματς… μια ζαριά στο ΣΕΦ.

Αυτή την φορά ο Ολυμπιακός ούτε απώλειες είχε στο παιχνίδι, ούτε χαμένα μεγάλα σουτ. Το αντίθετο. Βρήκε μεγάλα τρίποντα ειδικά στο πρώτο μέρος όπου εκτόξευσε την διαφορά στο +22 κι εκεί τέλειωσαν όλα.

Με ένα σούπερ Γουόκαπ στο πρώτο δεκάλεπτο κι από εκεί και πέρα τον Σλούκα σε ρόλο μαέστρου, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, επιβλητικός, κυρίαρχος. Ήταν αφεντικό του αγώνα και έφτασε εύκολα, δίκαια και άνετα στη νίκη που του χάρισε το 2ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Από την άλλη στον Παναθηναϊκό είπαν… επιτέλους τέλος.

Αλλωστε και το τέλος μόνο καλό δεν ήταν αφού αναμένεται βαριά καμπάνα λόγω των επεισοδίων! Τιμωρία που θα… κουβαλήσει την επόμενη χρονιά ο σύλλογος.

Μια χρονιά μαρτύριο έφτασε στο τέλος για τον Παναθηναϊκό. Μαρτύριο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στα χαμηλά στην Ευρωλίγκα, χωρίς τίτλος στην Ελλάδα, σε… απλά ελληνικά ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Το ταμείο μείον σε σεζόν που όλα πήγαν λάθος στο τριφύλλι, σε σεζόν που όλοι θέλουν να ξεχάσουν και να προχωρήσουν παρακάτω.

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν μια εντελώς άλλη, διαφορετική χρονιά με τον Αταμάν στον πάγκο. Όπως κι αν έχει όλοι οι φίλοι του μπάσκετ περιμένουν του χρόνου περισσότερο ανταγωνιστικές… αιώνιες μάχες. Για να δούμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα