«Βούλιαξε» η Στοά για τον Γερουλάνο! Μέγα πλήθος και πάθος για πρωτιά στην Α’ Αθήνας

Συγκέντρωση… άλλων εποχών θύμισε η κεντρική προεκλογική ομιλία του πρώην υπουργού Παύλου Γερουλάνου, την Τετάρτη (03/05), καθώς ο κόσμος «πλημμύρισε» το χώρο που μιλούσε ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας.

Ειδικότερα, η Στοά Μπολάνη (στην οδό Βουλής 7,  στο Σύνταγμα), στο κέντρο της Αθήνας,

«βούλιαξε» από τους 1.500 πολίτες που ήρθαν από όλες τις γειτονιές της Αθήνας για να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος δήλωσε ευγνώμων για την μεγάλη και ενθουσιώδη ανταπόκριση του κόσμου, που ζητάει έμπρακτα μια δυναμική αλλαγή στην Α’ Αθήνας για το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική η ατάκα παρευρισκομένων, πως αν αυτή η συγκέντρωση ήταν δημοσκόπηση, θα έδινε σαρωτική Παράσταση Νίκης για τον Παύλο Γερουλάνο!

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας, ανεβαίνοντας στο βήμα, έκανε λόγο για «Στοά Ονείρων» με εμφανείς τους συμβολισμούς:

«Αυτά τα σοκάκια τα περπάτησαν, ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ λίγο πιο πάνω, στην Λεωφόρο Πανεπιστημίου, ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα».

Πάντως, ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναβολή της κεντρικής του ομιλίας, που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, λέγοντας πως «εκείνη την Τετάρτη, 1η του Μάρτη, είχαμε προγραμματίσει την κεντρική μου ομιλία. Της είχα βάλει τίτλο: ‘’Για την Ελλάδα που αναγνωρίζει και τιμά την αξία των Ανθρώπων της’’.

Γεμάτος απόγνωση και θυμό, εκείνο το πρωί, την πέταξα στα σκουπίδια. Ακυρώσαμε την εκδήλωση. Ποια Ελλάδα μπορεί να αναγνωρίσει και να τιμήσει την αξία των Ανθρώπων της όταν θρηνεί το μέλλον της στα Τέμπη;».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να ακυρώνονται οι αγώνες μας για μια Ελλάδα που αναγνωρίζει και τιμά την αξία των παιδιών της. Πιο πολύ από ποτέ.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ποτέ. Με περισσότερο σθένος από ποτέ. Είμαστε απόψε εδώ, για να τιμήσουμε την μνήμη αυτών των παιδιών».

Ύστερα, έθεσε την προτεραιότητα που πρέπει να έχει η Πολιτική ώστε να αναγνωρίσει την αξία των πολιτών:

«Αν θέλουμε η πολιτική να αναγνωρίζει την αξία μας, οφείλουμε, πρώτα εμείς, να αναγνωρίσουμε τη δική της αξία, και να την κάνουμε δική μας υπόθεση. Διότι όταν κρατάς πίσω μια Ελληνίδα ή έναν Έλληνα, κρατάς πίσω την Ελλάδα ολόκληρη.

Όταν κρατάς πίσω έναν Άνθρωπο, που επέλεξε ή του έταξε η μοίρα του να ζει σε αυτή τη χώρα, κρατάς πίσω τη χώρα ολόκληρη. Βάζεις φρένο στην πρόοδο όλης της κοινωνίας».

Κάνοντας αναφορά στις συνεργασίες, ο Παύλος Γερουλάνος είπε πως «θα συνεργαστούμε με όποιο κόμμα ή κόμματα θέλουν και μπορούν να είναι μαζί μας, ώστε να βάλουμε, κατ’ ουσίαν, τέλος, στις παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Κατ’ ουσίαν τέλος στις ανισότητες που κατασπαράζουν τα σωθικά της κοινωνίας. Κατ’ ουσίαν τέλος στο φόβο που μας κρατάει πίσω».

«Θα συνεργαστούμε με όποιους πιστεύουν ότι καθεμία και καθένας μας αξίζουμε πολιτικές που μας επιτρέπουν με ασφάλεια να χαράξουμε το δικό μας δρόμο στον ήλιο.

Αυτή είναι η Ελλάδα που τιμάει την αξία μας. Εμείς, αυτή την Ελλάδα θέλουμε και για αυτή την Ελλάδα αγωνιζόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείνοντας ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε με έμφαση:

«Αύριο λοιπόν μη με ψάξετε στο γραφείο. Εγώ θα είμαι μαζί σας έξω, στο δρόμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαϊκή, σε κάθε καφενείο. Να κάνω αυτό που έκανα πάντα. Να μιλάω για το ΠΑΣΟΚ.

Να εξηγώ γιατί πρέπει να το καταστήσουμε δυνατό. Επειδή όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη η εντολή αλλαγής στα χέρια του προέδρου μας, του Νίκου Ανδρουλάκη. Και να εξηγώ ότι έτσι θα γίνουμε εμείς η ελπίδα αλλαγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βούλιαξε, Στοά, Γερουλάνο Μέγα, Α’ Αθήνας,vouliaxe, stoa, geroulano mega, a’ athinas