Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα: Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της απλής αναλογικής

Το δίλημμα των εκλογών τις οποίες θεωρεί σίγουρο ότι θα διεξαχθούν το Φθινόπωρο προσδιόρισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Και αυτό σύμφωνα με τον ίδιο είναι «πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος».

Προσδιόρισε όμως και την προϋπόθεση υπό την οποία θα επιτευχθεί η πολιτική αλλαγή αλλά και η «απαλλαγή από το καθεστώς

Μητσοτάκη».

Και αυτή είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις εκλογές με απλή αναλογική, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός κυβέρνησης που δεν θα οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές.

Ως εκ τούτου κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν τη μάχη σε κάθε πεδίο, μέτωπο και γειτονιά, ζητώντας και από τους πολίτες να δώσουν χώρο και εμπιστοσύνη «στην εντιμότητα και τα καθαρά χέρια της Αριστεράς», δίνοντας έμφαση πως «έχουμε αποδείξει ότι έχουμε καθαρά χέρια στην Αριστερά».

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελεί ουσιαστικά και την πρώτη μέρα της κρίσιμης εκλογικής μάχης που ακολουθεί και την αφετηρία της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται.

«Μιας αναμέτρησης που για τον κ. Μητσοτάκη είναι απόπειρα απόδρασης, για την κοινωνία και τη χώρα όμως μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή πορείας».

Ως εκ τούτου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε και σήμερα τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει-όπως είπε- το παιχνίδι του με τους θεσμούς- να ακολουθήσει τον ενδεδειγμένο δημοκρατικό δρόμο της συνεννόησης και της ευθύνης και να σταματήσει το κρυφτούλι ανακοινώνοντας από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβριο.

Επίσης ζήτησε να οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών όπως το Σύνταγμα ορίζει, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατη την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ζητεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, να τεθεί σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ώστε όλες οι δυνάμεις να έχουν ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή ώστε να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στην πορεία προς τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «συκοφαντικό παραλήρημα» την απάντηση του κ. Μητσοτάκη στα αιτήματα αυτά, μέσω του εκπροσώπου του σχολιάζοντας πως η αστάθεια «έχει γίνει κανονικότητα με τις πρωτοβουλίες του ίδιου του πρωθυπουργού».

Με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αστειότητες περί παρατεταμένης αστάθειας που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ «επειδή μόνο υπάρχει και αναπνέει» και επανέλαβε πως τα υπόλοιπα είναι «προεκλογικά προπαγανδιστικά πυρά από μία κυβέρνηση που εξορκίζει το προεκλογικό κλίμα, ενώ το παράγει και το αναπαράγει με κάθε της κίνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα