Τσίπρας σε συνταξιούχους: Επαναφορά 13ης σύνταξης και επιστροφή των αναδρομικών

Την μάταιη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πείσει τους βουλευτές του να βγουν από τη λευκή απεργία και να τον στηρίξουν «είδε» η Κουμουνδούρου πίσω από την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Την ίδια ημέρα που η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς  τη διαγραφή των  Άδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Μαραβέγια για την έγκριση 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στον βουλευτή

Μαγνησίας της συμπολίτευσης διαπίστωνε συγχρόνως πως ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πράξει τίποτα από αυτά καθώς μιλώντας στην ΚΟ «κατέστησε σαφές πως απομονωμένος στα αδιέξοδά του θα προχωρήσει μέχρι τις εκλογές με ψέματα, χυδαιότητα και διχασμό».

«Χυδαίος ο κ. Μητσοτάκης στην κοινοβουλευτική του ομάδα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη για όσα είπε στους βουλευτές του κατηγορώντας τον ότι τόλμησε να μιλήσει για «λαϊκισμό» με αφορμή την κριτική του κ. Τσίπρα για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών την ώρα που ο ίδιος έχει μοιράσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία με μοναδική έγνοια να ευνοήσει ημέτερους και φίλους του και όχι να στηρίξει την κοινωνία.

Και συγχρόνως επεσήμανε πως το πιο χυδαίο από όλα ήταν πως ο άνθρωπος που «δεν πέταξε λεφτά στις ΜΕΘ» και δήθεν δεν είχε στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όσων νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, είχε το θράσος να πει πως η αντιπολίτευση «επινοεί θανάτους», λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη της μελέτης Λύτρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να αξιώνει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση «Μαραβέγια».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαραβέγιας παραδέχτηκε ότι ίδρυσε επιχείρηση με τη σύζυγό του με μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ και εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο του κ. Γεωργιάδη για να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα υπόλοιπα 6.750.000 ευρώ της επένδυσης πρέπει να προέρχονται είτε από  ίδια κεφάλαια είτε από τραπεζικό δανεισμό.

Δεδομένου ότι στο πόθεν έσχες του, ο βουλευτής δηλώνει καταθέσεις λίγων χιλιάδων ευρώ η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει:

Αν υπάρχει τράπεζα που ενέκρινε δάνειο-και τι ύψους- στον κ. Μαραβέγια για το επενδυτικό του projectΑν συμφωνεί με την πρακτική υπουργός του να εγκρίνει χρηματοδότηση 4,2 εκ. ευρώ για βουλευτή τουΚι αν θα διαγράψει τους κ.κ. Γεωργιάδη και Μαραβέγια ή επικροτεί τις πρακτικές τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας που συναντήθηκε σήμερα με τους Προέδρου Ομοσπονδιών και Ενώσεων Συνταξιούχων δεσμεύτηκε εκ νέου στην απόδοση των αναδρομικών και στην επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της προσωπικής διαφοράς διότι οι συνταξιούχοι με την προσωπική διαφορά δεν θα παίρνουν αυξήσεις με τις τρέχουσες αυξήσεις της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

Η 13η σύνταξη θα δοθεί στους συνταξιούχους με την κατάργηση του ΤΕΚΑ που συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενώ θα επανέλθει το 1 δισ. ευρώ για να δίνεται κάθε τέλος του έτους μία σημαντική ενίσχυση.

Τα αναδρομικά των 2,5 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρεις ισόποσες δόσεις περίπου των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό, τι αφορά στις αυξήσεις των συντάξεων από το 2023 ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στους συνταξιούχους πως είναι αυξήσεις που νομοθετήθηκαν το 2017 και προβλέπονταν για το 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Επαναφορά 13ης,tsipras, epanafora 13is