Champions League: Οι σημερινοί αγώνες Τρίτη 04/10 και τα κανάλια μετάδοσής τους

Το Champions League επιστρέφει δυναμικά μετά τη διακοπή για το «παράθυρο» των εθνικών ομάδων, με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους να παίρνουν και πάλι θέσεις μάχης για την 3η αγωνιστική των ομίλων.

Από το μενού των οκτώ αποψινών αναμετρήσεων (4/10) ξεχωρίζει η τιτανομαχία στο «Τζουζέπε Μεάτσα» μεταξύ των Ίντερ και Μπαρτσελόνα που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση του 3ου ομίλου, ενώ ενδιαφέρουσες «μάχες» αναμένονται και στον 1ο όμιλο με τα ματς Άγιαξ – Νάπολι και Λίβερπουλ –

Ρέιντζερς να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

1ος όμιλος

Η Λίβερπουλ κατάφερε να σώσει την παρτίδα απέναντι στον Άγιαξ και να αρπάξει το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο, όμως ακόμα έχει δουλειά μπροστά της προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Αυτή τη φορά ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας φαίνεται πως μειώνεται, μιας και εμπόδιο στο δρόμο της στέκεται η Ρέιντζερς των… μηδέν βαθμών.

Το γεγονός μάλιστα πως η Λίβερπουλ έχει επικρατήσει στα 13 από τα 15 τελευταία ματς που έχει δώσει στο «Άνφιλντ» για τους ομίλους της διοργάνωσης αποτελεί έναν θετικό οιωνό για το σύνολο του Κλοπ, το οποίο βέβαια ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματά του στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Την ίδια ώρα η πρωτοπόρος του ομίλου Νάπολι φιλοξενείται στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμα και χωρίς το… πολυβόλο, Οσιμέν, άλλωστε οι Παρτενοπέι έχουν καταφέρει να βγουν αλώβητοι και απόλυτοι από τις δυο πρώτες αγωνιστικές και πλέον σαν επόμενος στόχος στέκεται το 3/3. Από την πλευρά του βέβαια ο Αίαντας αποτελεί σκληρό καρύδι και με μια νίκη μπαίνει για τα καλά στη μάχη της πρόκρισης.

2ος όμιλος

Λίγοι περίμεναν πως η Μπριζ θα δέσποζε ως απόλυτη στην κορυφή του ομίλου έπειτα από το πέρας των πρώτων δυο αγωνιστικών. Οι Βέλγοι ωστόσο το κατάφεραν και μάλιστα με… στυλ! Το εντυπωσιακό 4-0 στην έδρα της Πόρτο απέδειξε πως η Μπριζ δεν αστειεύεται, όμως αυτή τη φορά θα βρει απέναντί της το μεγάλο φαβορί του ομίλου.

Από την τρίτη θέση και με ορατό πλέον τον κίνδυνο του πρώιμου αποκλεισμού, η Ατλέτικο Μαδρίτης ταξίδεψε στο Βέλγιο με μοναδικό στόχο το «διπλό». Η νίκη επί της Σεβίλλης δεδομένα ανέβασε το ηθικό στις τάξεις των Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους φιλόδοξους και διψασμένους Βέλγους.

Την ίδια ώρα η Πόρτο φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν στο «Ντραγκάο», με τις δυο ομάδες να εκπέμπουν… SOS. Από τη μια οι Δράκοι έχουν μείνει στους μηδέν βαθμούς στον όμιλο, την ίδια στιγμή που οι Ασπιρίνες έχουν ξεκινήσει χείριστα τη σεζόν, φυλακισμένες στην επικίνδυνη ζώνη της Bundesliga. Το θετικό ωστόσο για τους Γερμανούς είναι πως στο Champions league τα πράγματα δείχνουν λίγο πιο αισιόδοξα μετά και τη σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

3ος όμιλος

Το σημαντικότερο ματς της βραδιάς ωστόσο θα θα διεξαχθεί στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Εκεί Ίντερ και Μπαρτσελόνα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο τη νίκη που θα τις φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Αμφότερες άλλωστε ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς πίσω από τη Μπάγερν, η οποία φαινομενικά δεν θα έχει πρόβλημα να κλειδώσει το ένα από τα δυο εισιτήρια.

Από την πλευρά τους οι Ιταλοί δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν συνέπεια στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στις κορυφές της La Liga. Οι απουσίες των Κουντέ, Αραούχο, Ντε Γιονγκ και Ντεπάι βέβαια θα δυσκολέψουν το έργο των Καταλανών, ενώ οι Νερατζούρι θα παραταχθούν στο «Μεάτσα» χωρίς τους τραυματίες Μπρόζοβιτς και Λουκάκου.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν υποδέχεται τη Βικτόρια Πλζεν φέροντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Αφού… ξεμπέρδεψαν σε πρώτη φάση με τις Μπάρτσα και Ίντερ, οι Βαυαροί πλέον έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν δυο ακόμα τρίποντα στις δυο διαδοχικές αναμετρήσεις με τους Τσέχους που αναμενόμενα παραμένουν στον πάτο του ομίλου δίχως τον παραμικρό βαθμό.

4ος όμιλος

Ματς για γερά νεύρα αναμένεται στο «Βελοντρόμ» εκεί όπου η ουραγός Μαρσέιγ θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Οι Πορτογάλοι έκαναν την έκπληξη στις δυο πρώτες αγωνιστικές, κάνοντας το 2/2 απέναντι σε Τότεναμ και Άιντραχτ και πλέον έχουν ευκαιρία να εδραιώσουν το προβάδισμά τους απέναντι στους απογοητευτικούς Γάλλους. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν θα μπορούν να υπολογίζουν στους Μπραγκάντσα και Καμπράλ για την αποψινή αναμέτρηση, τη στιγμή που οι Μασσαλοί δεν θα έχουν διαθέσιμους τους Κολάσινατς και Ρουίθ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα υποδεχτεί την Τότεναμ, με τις δυο τους να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς. Αρκετές οι απουσίες για τους Γερμανούς που δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Γκέτσε, Μπούτα, Τουρέ και Ονγκουένε, την ίδια ώρα που οι Λονδρέζοι έχουν ως δεδομένες τις απουσίες των Κουλουσέφσκι και Λούκας Μόουρα.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων

19:45 COSMOTE SPORT 2 HD
Μπάγερν Μονάχου – Βικτόρια Πλζεν UEFA Champions League

19:45 COSMOTE SPORT 3 HD
Μαρσέιγ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Κλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τότεναμ UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 5 HD
Άγιαξ – Νάπολι UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Πόρτο – Λεβερκούζεν UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Λίβερπουλ – Ρέιντζερς UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Ίντερ – Μπαρτσελόνα UEFA Champions League

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, Τρίτη 0410,Champions League, triti 0410