Τσελίκ σε Μητσοτάκη: «Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε-Δεν μπορείτε να μας απειλήσετε μέσω άλλων χωρών»

«Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε, ωστόσο δεν μπορείτε να μας απειλήσετε μέσω άλλων χωρών. Δεν θα έχει αποτέλεσμα. Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, σε δηλώσεις του, απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις, αναφερόμενος σε μείζονα ζητήματα για τη γειτονική χώρα, όπως είναι οι εκλογές, το αίτημα Φινλανδίας-Σουηδίας για την

ένταξή τους στο ΝΑΤΟ καθώς και στα ελληνοτουρκικά.

Μιλώντας λοιπόν, για την Ελλάδα, είπε: «Η καταγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τουρκία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής και στον ελληνικό Τύπο. Η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου. Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μας απειλήσετε μέσω άλλων χωρών».

Ο Τσελίκ έθεσε εκ νέου το θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την Αγιά Σοφιά, σχολιάζοντας πως «(η Αγιά Σοφιά) δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Οι δηλώσεις του δεν εξηγούνται πολιτικά. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως ψυχολογικό τραύμα».

#CANLI AK Parti Sözcüsü @omerrcelik: Ayasofya’nın Yunanistan’ı ilgilendiren hiçbir tarafı yok. Ayasofya ile ilgili açıklamaları siyasetle açıklanmaz. Bu ancak psikolojik travmayla açıklanabilir https://t.co/j02WGYJe5O pic.twitter.com/jy7s7Shn97

— Akşam Gazetesi (@Aksam) May 30, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα