Τσάπαλος: Δεν πανηγυρίζουμε, δεν αγνοούμε ωστόσο και την πρόοδο που έχει γίνει στον ΕΦΚΑ

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Όμηρος Τσάπαλος:

«Μπορεί λοιπόν για πολλούς μέσα στο Υπουργείο και στον ΕΦΚΑ τα κατεβασμένα τηλέφωνα ή οι ουρές στα γκισέ των υποκαταστημάτων να μην ήταν πρόβλημα, για τους πολίτες όμως ήταν και μάλιστα μεγάλο! Και για αυτό μια στρατηγική για τη συνολική βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης κρίθηκε αναγκαία απο την πρώτη στιγμή.

Η στρατηγική αυτή παράγει ήδη αποτέλεσμα:

1) Έχουν πραγματοποιηθεί πάνω απο 260 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές

τα τελευταία 2,5 χρόνια μέσα απο τις 200 ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και των Φορέων.

2) Καθιερώθηκαν τα ηλεκτρονικά ραντεβού όπου απο μέτρο περιορισμού των επιπτώσεων της πανδημίας έγιναν μέτρο περιορισμού της ταλαιπωρίας. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3,8 εκατομμύρια ηλεκτρονικά ραντεβού μειώνοντας δραστικά τις ουρές στις υπηρεσίες.

3) Ενισχύθηκε η συνεργασία του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ με τα ΚΕΠ και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πάνω απο 3 εκατομμύρια συναλλαγές.

4) Δημιουργήθηκε ο θεσμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων που βγάζουν συντάξεις σε λιγότερο απο 90 ημέρες. Ήδη έχουν αναληφθεί πάνω απο 850 συνταξιοδοτικές υποθέσεις με πολλές συντάξεις να έχουν εκδοθεί ακόμα και σε 45 ημέρες.

5) Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία myEFKAlive και myOAEDlive που δίνει την δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης του πολίτη μέσω βιντεοκλήσης. Έχουν ήδη γίνει 12.000 τηλεδιασκέψεις απο πολίτες νησιωτικών ή ορεινών περιοχών ή με προβλήματα μετακίνησης, υγείας κλπ.

6) Τέθηκε σε λειτουργία το 1555. Μέσα στους 8 μήνες λειτουργίας του έχει απαντήσει σε πάνω απο 1,7 εκατομμύρια κλήσεις. Παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται κατα καιρούς λόγω υπερβολικού φόρτου κλήσεων, το 1555 αντέστρεψε την πραγματικότητα που ίσχυε μέχρι πρότινος με το χάος των κατεβασμένων τηλεφώνων. Και παρέχει επιτέλους στον πολίτη μια σύγχρονη και αξιόπιστη τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Για πολλά απο τα παραπάνω σημαντική υπήρξε η συμβολή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

-Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ με τα ΚΕΠ

-Επέκταση της υπηρεσίας myEFKAlive σε όλη την Ελλάδα και δημιουργία της αντίστοιχης υπηρεσίας myOPEKAlive.

-Διεύρυνση των κατηγοριών συντάξεων που οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι μπορούν να αναλάβουν.

-Ολοκλήρωση της διαδικασιών για τον διαγωνισμό επέκτασης λειτουργίας του 1555 για 30 μήνες.

-Δημιουργία “Ψηφιακού δωματίου επικοινωνίας” ΕΦΚΑ, ενός ψηφιακού τρόπου επικοινωνίας δηλαδή μεταξύ ΕΦΚΑ και των εν αναμονή συνταξιούχων για την επιτάχυνση της απονομής της σύνταξής τους.

-Και τέλος στόχος μας όλες οι υπηρεσίες τόσο του ΕΦΚΑ, όσο και του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ να μπορούν να παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Και ο πολίτης να επισκέπτεται το υποκατάστημα μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και το πρόβλημα του δεν μπορεί να λυθεί δια της ψηφιακής οδού.

Δεν πανηγυρίζουμε, δεν αγνοούμε ωστόσο και την πρόοδο που έχει γίνει. Και προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο.

Γιατί η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι κοινωνική πολιτική!».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσάπαλος, ΕΦΚΑ,tsapalos, efka