Κάλπες το Σάββατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τρόπο εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο διάστημα μεταξύ 12 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα.

Τελικώς η μειοψηφία της «Ομπρέλας» κατέθεσε αντιπρόταση όπως είχε γράψει το TheCaller  απέναντι στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία συμπυκνώνεται στο σκεπτικό ότι η συλλογική ηγεσία, δηλαδή ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να εκλέγονται από το Συνέδριο.

Η πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει την ανάδειξη του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής

από τα μέλη του κόμματος σε διαδικασία που θα λάβει χώρα στις 15 Μαΐου.

Με βάση τις δυνάμεις που έχει καταγράψει η πλειοψηφία που τάσσεται υπέρ των προεδρικών προτάσεων θα ήταν έκπληξη να μην περάσει αύριο η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα η οποία και καταχειροκροτήθηκε από το Σώμα των Συνέδρων όταν ο ίδιος στην εναρκτήρια ομιλία του, τούς κάλεσε να την στηρίξουν.

Σε ό, τι αφορά στη διαδικασία υπήρξαν κάποιες ενστάσεις αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκ μέρους της «Ομπρέλας» είπε ότι πρέπει να στηθούν δύο διαφορετικές κάλπες για το θέμα του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Όμως αμέσως μετά πήρε το λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος είπε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με μία εκλογική λογιστική, καθώς η πρόταση του Προέδρου είναι ενιαία και έχει ενιαίο σκεπτικό. Τάχθηκε κατά της διάσπασης του σκεπτικού λέγοντας ότι “δεν νοείται διάσπαση της ενιαίας διαδικασίας».

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία δια της ανάτασης των καρτών των συνέδρων και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η ψηφοφορία σε μία κάλπη και όχι σε δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα