Το Ναύπλιο συνεχίζει τη φυγή προς το μέλλον…

Σε μια από τις πλέον τουριστικές πόλεις της Ελλάδας, με επισκεψιμότητα όλο το χρόνο ο πήχης για κάθε δημοτική αρχή είναι εξ’ ορισμού ψηλά.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος διανύει την τρίτη θητεία του και όπως δείχνουν όλα τα δημοκοπικά ευρήματα στις επερχόμενες εκλογές θα ανανεωθεί η εντολή από το Ναυπλιακό λαό για μια νέα

θητεία.

Τα τελευταία χρόνια το Ναύπλιο άλλαξε ριζικά την εικόνα του με έργα υποδομής, αλλά και με εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Η είσοδος στην «παλιά» πόλη άλλαξε με αναπλάσεις που επεκτείνονται μέχρι την είσοδο της νέας πόλης σε μια προσπάθεια σύνδεσης ολόκληρου του αστικού ιστού.

Αναπλάσεις, Πράσινο, Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα, Παιδικές Χαρές.

Στα έργα που σηματοδοτούν τη φυγή προς το μέλλον φυσικά ξεχωρίζει η προγραμματισμένη κατασκευή της Μαρίνας Ναυπλίου ένα έργο με τεράστια σημασία για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Έργα υποδομής και ουσίας όμως υλοποιήθηκαν και στα χωριά του δήμου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χωριό Πουλακίδα του δήμου Ναυπλίου, όπου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ένα χρόνιο αίτημα για σύνδεση με το δίκτυο πόσιμου νερού ολοκληρώθηκε.

Στο Ναύπλιο όμως όπως είπαμε δεν πας μόνο το καλοκαίρι για το μπάνιο. Υπάρχει και το Ναύπλιο του πολιτισμού…

Στο Ναύπλιο όλο το χρόνο μέσα στα γραφικά στενάκια αλλά και σε σημεία της «νεότερης πόλης» πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Αθλητισμού-Τουρισμού Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Άλλωστε οι γνωρίζοντες «τα του Αναπλιού» λένε ότι η αιχμή του δόρατος της επιτυχίας της Παράταξης του κ. Κωστούρου είναι η Πρόεδρους του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. κ. Μαρία Ράλλη η οποία είχε δεσμευθεί κατά την ανάληψη των καθηκόντων της ότι «οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ναυπλιέων θα είναι συνεχείς και θα γεμίσουν την καθημερινότητα μας και τις 365 μέρες του χρόνου με μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, χορούς, εκθέσεις, εικαστικά και αθλητικά δρώμενα μέσα από ένα πλήθος ποιοτικών, καλλιτεχνικών συνεργασιών».

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα στο αρχείο με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ότι η δέσμευση τηρήθηκε.

Φεστιβάλ Βιβλίου, Μουσικής, Χορού, Ζωγραφικής, Ημερίδες Ιστορίας αλλά και Αθλητικές Διοργανώσεις Πανελλήνιας Εμβέλειας φιλοξενήθηκαν στο Ναυπλίου συμβάλλοντας στην πολύπλευρη προβολή της πόλης.

Στο πιο «απομακρυσμένο προάστιο της πρωτεύουσας», σε μια πόλη που σε κάθε γωνιά της μυρίζει ιστορία, η φυγή προς το μέλλον με σεβασμό στο παρελθόν έχει αποφασιστεί και θα συνεχιστεί…..

Ο Δημήτρης Κωστούρος
Keywords
Τυχαία Θέματα