Το… μπαμ του αιώνα για την Σαουδική Αραβία και το κάζο του αιώνα για τον Μέσι!

Μόλις στην 3η του ημέρα το Μουντιάλ του Κατάρ μας... χάρισε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών.

Στον σχεδόν έναν αιώνα που γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο σίγουρα η νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής του Μέσι, αν δεν μπει στην κορυφή των εκπλήξεων, ξεκάθαρα είναι στην πρώτη τριάδα. Ηταν το… μπαμ που ακούστηκε σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και προφανώς θορύβησε ακόμη και κόσμο που δεν είναι… κολλημένος με το Μουντιάλ.

Μιλάμε για την Αργεντινή του Μέσι,

για μια ομάδα που πήγε στο Κατάρ με ξεκάθαρο στόχο να πάρει το τρόπαιο και έτσι ο ποδοσφαιρικός βασιλιάς της χώρας να κρεμάσει τα παπούτσια του με μια μεγάλη διάκριση ώστε να… αγγίξει τον Θεό Μαραντόνα. Όμως η πρεμιέρα έκρυβε ένα μεγάλο κάζο. Ανεξάρτητα από ό,τι κι αν γίνει στη συνέχεια όπου οι Αργεντίνοι μπορούν να βρουν τον καλό ευατό τους και να φτάσουν ως το… τέλος του δρόμου.

Σήμερα γράφτηκε ένα κομμάτι ποδοσφαιρικής ιστορίας που δεν θα μνημονεύεται μόνο στο υπόλοιπο της διοργάνωσης, αλλά και για πολλές δεκαετίες στα αφιερώματα πριν από τα Μουντιάλ. Αγωνιστικά είναι δεδομένο ότι Μέσι και η παρέα του υποτίμησαν τον αντίπαλο. Προηγήθηκαν νωρίς με ένα γκολ πέναλτι, έβαλαν κι άλλα που ακυρώθηκαν μέσω VAR και οι πάντες υπέθεσαν πως είναι ένα εύκολο πρωινό που θα φέρει και το πρώτο εύκολο τρίποντο. Η συνέχεια σόκαρε όχι μόνο την Αργεντινή, αλλά όλο τον πλανήτη. Μέσα σε δέκα λεπτά με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Σαουδική Αραβία έφερε τούμπα το ματς και προηγήθηκε με 2-1 γεμίζοντας άγχος τον μεγάλο αντίπαλο. Από κει και πέρα όσο περνούσε ο χρόνος τόσο το… βάρος στα πόδια ήταν μεγαλύτερο και δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό.

Η ισοφάριση δεν ήρθε γρήγορα. Βασικά δεν ήρθε ποτέ. Όσο κι αν πίεσε η Αργεντινή, οι εκπληκτικοί Σαουδάραβες είχαν την αντοχή και το μυαλό να αντέξουν ως το 105΄!!! Τότε έληξε το ματς. 15 λεπτά καθυστερήσεις κρατήθηκαν αλλά και πάλι το απόλυτο μηδέν. Η λογική λέει πως πιο υποψιασμένη πια η Αργεντινή απέναντι σε Μεξικό και Πολωνία θα τα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης και να μην ζήσει ο Μέσι το απόλυτο φιάσκο. Αλλά για ποια λογική μπορούμε να μιλάμε όταν ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2;

Keywords
Τυχαία Θέματα