Θανάσης Σπυρόπουλος: Πέθανε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης

Πέθανε ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1931 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας.

Να σημειώσουμε ότι την τέχνη του ακολούθησε και ο γιος του Κώστας, ενώ μαζί λειτουργούσαν το Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη – Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.

Είδε πρώτη φορά Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του

Τα πρώτα ερεθίσματα που έλαβε ήταν τόσο δυνατά που έκαναν τον Θανάση Σπυρόπουλο να γίνει καραγκιοζοπαίχτης, αφού είδε για πρώτη φορά Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του.

Σίγουρα,

όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί την σπουδαία πορεία που θα πραγματοποιούσε, φτάνοντας από μαθητής του Βασίλη Φιλντισάκου, να δίνει παραστάσεις στο εξωτερικό και για δέκα συνεχόμενα χρόνια να παίζει στην ΕΡΤ2 μέσα από την εκπομπή του «Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη».

Παράλληλα, ο Θανάσης Σπυρόπουλος έδινε παραστάσεις τόσο στο Σπυροπούλειο (Αγίοι Ανάργυροι) όσο και στο παραδοσιακό θέατρο σκιών στο Γαλάτσι, ενώ διετέλεσε επί 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.

Συνολικά κυκλοφόρησε έξι βιβλία για το θέατρο σκιών:

Ο κόσμος του Καραγκιόζη: Φιγούρες του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Ερμής)Ο κόσμος του Καραγκιόζη: Σκηνικά του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Ερμής)12+1:Τα παραμύθια της Θεσσαλίας (εικονογράφηση) (Εκδόσεις Καστανιώτη)Ρεμπέτικες ιστορίες (Εκδόσεις Συλλέκτης)Ο Καραγκιόζης Προξενητής συλλεκτικό βιβλίο (Εκδόσεις Αντήνωρ)Ιστορίες με τον Καραγκιόζη – Οκτώ κωμωδίες του θεάτρου σκιών (Εκδόσεις Τοπάλη)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θανάσης Σπυρόπουλος, Πέθανε,thanasis spyropoulos, pethane