Τα πύρινα μέτωπα καταπίνουν τον Έβρο – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και το Σάββατο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορίας 4 - για τις περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου και κατηγορίας 3 για τις περιοχές των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης, προβλέπεται για αύριο, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Με ανακοίνωσή της η αντιπεριφέρεια Έβρου εφιστά την προσοχή των πολιτών, ώστε να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση

υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στα μέτωπα που καίνε σε Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ, Γιαννούλη.

Στα μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος  υπάρχει η συνδρομή έξι πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές 25 παράτυποι μετανάστες που βρίσκονταν μεταξύ Δαδιάς και Γιαννούλη στον Έβρο και μεταφέρθηκαν στον οικισμό της Δαδιάς.

Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες για κράτηση και μεταφορά 13 παράτυπων μεταναστών εντός τρέιλερ

Την προφυλάκιση των τριών συλληφθέντων για κράτηση και μεταφορά 13 μεταναστών εντός τρέιλερ, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως Αλεξανδρούπολης λόγω της οποίας στους τρεις άνδρες είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κ. Αργύρης Δεμερτζής συνήγορος των δύο εκ των τριών προφυλακισθέντων διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα λάβουν το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου εντός της επόμενης εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβρο – Πολύ, Σάββατο,evro – poly, savvato