Τα fake news του Ερντογάν και η ψύχραιμη απάντηση της Αθήνας – Κομβικό σημείο η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η εμπρηστική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Αθήνα να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με απόλυτη ψυχραιμία τα όσα γίνονται.

Τόσο το κυβερνητικό επιτελείο στο Μαξίμου, όσο και τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα αλλά και διαρκή επιφυλακή.

Οι πιέσεις στον Τούρκο πρόεδρο στο εσωτερικό της χώρας του είναι τεράστιες, καθώς δημοσκοπικά καταρρέει και αναζητά σωσίβιο σωτηρίας για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Αποκορύφωμα των τουρκικών προκλήσεων ήταν «είδηση» που διακινούσαν χθες το απόγευμα τα τουρκικά ΜΜΕ και σύμφωνα με την οποία σημειώθηκε «σοβαρό» επεισόδιο στον Έβρο στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας κοντά στην Αδριανούπολη, με την ελληνική πλευρά να ανοίγει πυρ εναντίον παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν και μάλιστα ισχυρίζονταν ότι από τα ελληνικά πυρά πέθανε και ένας εξ αυτών.

Κατηγορηματική διάψευση Θεοδωρικάκου για τα τουρκικά fake news

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για μια ακόμη φορά ψύχραιμη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να διαψεύδει δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας περί επεισοδίου στον Έβρο, κάνοντας λόγο για fake news.

Με ανάρτησή του στα social media, o κ. Θεοδωρικάκος τονίζει:

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο.

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) June 13, 2022

Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου

Άμεση ήταν η απάντηση και από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

«Το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε η ανακοίνωση σχετικά  με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κομβικό σημείο πάντως θα είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στα τέλη του μηνός όπου για πρώτη φορά μετά την τουρκική κλιμάκωση, θα βρεθούν στη Μαδρίτη ταυτόχρονα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν

Keywords
Τυχαία Θέματα