ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο που θα καθορίσει το μέλλον του

Συνεδριάζει το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2). Η έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει το Σάββατο στις 10:30.

Στη συνεδρίαση θα κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος. Η ΚΕ αναμένεται να εγκρίνει τον οδικό χάρτη και την διαδικασία εκλογής αρχηγού. Επίσης αναμένεται να εξουσιοδοτήσει

την Πολιτική Γραμματεία για να πάρει τις αποφάσεις για τις υποψηφιότητες των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το πόσοι και ποιοι θα μετρήσουν τις εσωκομματικές δυνάμεις τους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μένει να φανεί σήμερα όπου αναμένεται να κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος θα είναι απών, κατά πληροφορίες, θέλοντας να παραμείνει αμέτοχος και ουδέτερος απέναντι στη διαδικασία, αφήνοντας χώρο στους επιγόνους του να τοποθετηθούν αναλυτικά απέναντι στα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου.

Έχοντας ανοίξει πρώτη το χορό της διαδοχής στα μέσα της εβδομάδας, την πολιτική της πλατφόρμα ως υποψήφια Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να παρουσιάσει η Έφη Αχτσιόγλου προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις θέσεις και τους στόχους του εκτιμάται πως θα τοποθετηθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με δεδομένο ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε χθες επίσημα την υποψηφιότητά του, παρουσία κορυφαίων στελεχών της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα».

Πλην των Έφης Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου, το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ως το πιο θεσμικό, φέρεται να έχει επιλέξει ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, για να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία θα αντανακλά την ανάγκη συνέχειας στον μετασχηματισμό του κόμματος, ενώ θα υποστηρίζεται από μεγάλο μέρος της «προεδρικής» πλειοψηφίας.

Στο ενδιάμεσο, ένα από τα ζητούμενα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η στάση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, δηλαδή αν θα δηλώσει επισήμως παρών στη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, καταθέτοντας υποψηφιότητα ή θα επιλέξει στάση στήριξης ή ουδετερότητας

Keywords
Τυχαία Θέματα