ΣΥΡΙΖΑ: Προβλέπει προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Δεδομένη θεωρεί την εξαγγελία εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους έπειτα από ολιγοήμερες διακοπές αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούσαν ούτως ή άλλως ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει την «απόδρασή» του, όμως η πρόσφατη αλλαγής της ρητορικής του για το θέμα των εκλογών σε συνδυασμό και με τα όσα ανέφερε ο στενός του

συνεργάτης υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης επιβεβαιώνουν στην Κουμουνδούρου την εκτίμηση πως οι εκλογές θα προκηρυχθούν την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν πάντως πως οι εκλογές θα δώσουν την διέξοδο και την εναλλακτική της πολιτικής αλλαγής.

Κατά την Κουμουνδούρου σειρά παραγόντων πιέζουν την κυβέρνηση προς αυτήν την εξέλιξη: Από την διογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε κοινωνική έκρηξη έως και την παραδοχή που θα αναγκαστεί να συνειδητοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ χειρότερος και δυσκολότερος από αυτόν που βίωσαν οι πολίτες φέτος.

Κι αυτό την ώρα που το σύνολο των ποιοτικών στοιχείων των μετρήσεων της κοινής γνώμης δείχνει δυσαρέσκεια ως προς την κυβερνητική πολιτική που υπερβαίνει το 70%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προετοιμάζεται εκ των πραγμάτων για εκλογές τον Σεπτέμβριο και μάλιστα στελέχη του δηλώνουν πως είναι έτοιμος όχι μόνο για να κερδίσει την εκλογική μάχη αλλά και για να προχωρήσει αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη λήψη άμεσων μέτρων που θα έχουν ως στόχο την προστασία της κοινωνίας από τις πολλαπλές κρίσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη.

Την εβδομάδα που έρχεται θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αντικείμενο ακριβώς την προεκλογική προετοιμασία, ενώ έως το τέλος του Ιουλίου επιβεβαιώνεται ότι η Κουμουνδούρου θα έχει ανακοινώσει τουλάχιστον το 80% των ψηφοδελτίων της.

Εκ παραλλήλου θα συνεχιστούν οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι ανοιχτές εκδηλώσεις με το σύνολο των στελεχών και του κομματικού μηχανισμού που έχουν τεθεί ήδη σε προεκλογική εγρήγορση.

Keywords
Τυχαία Θέματα