Φωτιά στην Εύβοια: Σε απόσταση αναπνοής οι φλόγες από το χωριό Κρεμαστό- Εντολή εκκένωσης του χωριού-«Μάχη» με το χρόνο οι πυροσβέστες

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια. Πριν από λιγα λεπτά δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Κρεμαστός.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο Κρεμαστό του δήμου Κύμης Αλιβερίου, στο χωριό Κρεμαστός.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το χωριό, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να κατακαίει τα πάντα το πέρασμά της και πλέον πλησιάζει απειλητικά τα πρώτα σπίτια.

Παρ’ όλα αυτά, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης σε νεότερη επικοινωνία που είχε με

το evima.gr, ανέφερε πως προχωρούν στην εκκένωση του χωρίου για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι του χωριού έχουν ενημερωθεί από την Πυροσβεστική, προφορικά, για προληπτική απομάκρυνση  ενώ ήδη έχουν σταλεί και μήνυμα από το 112.

Ήδη αυτήν την ώρα η φωτιά έχει δημιουργήσει τρία μέτωπα ,ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Παράλληλα, στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Ειδικότερα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό) και η ομάδα διάσωσης Εύβοιας sar 312.

«Μάχη» με το χρόνο

«Ελπίζουμε, στο λίγο χρόνο που απομένει τα εναέρια μέσα να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Κώστας Δήμας, σημειώνοντας ότι «μέχρι αυτήν την ώρα όλα τα εναέρια και τα επίγεια μέσα επιχειρούν» αλλά ιδιαίτερα σε ότι αφορά «τις δυνάμεις από το έδαφος είναι δύσκολο να πλησιάσουν το σημείο που μαίνεται η φωτιά γι’ αυτό όλοι μας κοιτάμε προς τον ουρανό».

«Συνήθως τις βραδινές ώρες η ένταση των ανέμων πέφτει.  Σήμερα βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και μας περιμένει μία εφιαλτική νύχτα», δηλώνει ο κ. Δήμας τονίζοντας ότι «η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές» και ότι «προληπτικά προωθήθηκε η εκκένωση στο χωριό Κρεμαστός».

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πεζοπόρα τμήματα από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα που έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Πηγή: evima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα