ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Τοξικότητα δεν είναι η κριτική στην αδικία, αλλά η συγκάλυψη

Σκληρές απαντήσεις στα περί τοξικότητας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε σήμερα, Τρίτη 19/07 η Κουμουνδούρου με αιχμή την αποφυλάκιση Λιγνάδη και τις αιτιάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κριτική είναι λαϊκισμός και δημαγωγία.

«Ένα μόνο ερώτημα υπάρχει: Γιατί προσβάλλονται τόσο πολύ από την κριτική στον καταδικασμένο βιαστή Λιγνάδη και γιατί ενοχλούνται από τη δίκαιη κριτική στις αντιφάσεις της συγκεκριμένης απόφασης;», αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την επισήμανση πως ο

ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά την απάντηση «καθώς και ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη σημερινή κυβέρνηση. Και όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα αποφασίσει για μια πιο δίκαιη κοινωνία».

Σημειωτέον πως νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να παραδεχθεί-σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ- πως η αναστολή στον Λιγνάδη δόθηκε με την κρίση των δικαστών βάσει του νόμου του 2010 και όχι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, στη Βουλή ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε επιχειρήσει να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την εμπρηστική επίθεση στον Real ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα «να διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση προτού καταλήξει σε μακελειό χυδαιότητας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντώντας στα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση αναφέρεται στην αντίφαση της ίδιας της απόφασης για τον Λιγνάδη καθώς ενώ είχε προφυλακιστεί ως επικίνδυνος να διαπράξει νέα εγκλήματα τώρα που αποφάσισε το δικαστήριο ότι είναι ένοχος για βιασμούς ανηλίκων έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει νέα.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει πως απέναντι σ’ αυτήν την κραυγαλέα αντίφαση είναι απολύτως φυσιολογικό και εν τέλει στοιχείο δημοκρατίας να ασκείται κριτική τόσο από κόμματα και συλλογικότητες όσο και από ενεργούς πολίτες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει ερωτήματα όπως ποια ήταν η κυβέρνηση που άλλαξε τον τρόπο διορισμού στο Εθνικό Θέατρο για να διοριστεί χωρίς διαγωνισμό ο Λιγνάδης και αναρωτιέται μήπως ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που μετέβαινε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει τον εκλεκτό του σκηνοθέτη.

Σε ό, τι δε αφορά στις κατηγορίες περί παρέμβασης στην δικαιοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν πως «καλό είναι στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάνε για σκοινί διότι παρέμβαση στη δικαιοσύνη δεν είναι η κριτική στις αποφάσεις της αλλά να μιλάς για σκευωρία και να φτιάχνεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας προκειμένου να συγκαλύψεις ένα τεράστιο σκάνδαλο».

Όπως παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου είναι να χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός «ελευθεροδολοφόνους» και «συμμορία» δημοσιογράφους επειδή ερεύνησαν ένα σκάνδαλο και τελικά αθωώθηκαν πανηγυρικά.

Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως «δεν χρειάζεται να είναι κανείς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να εξοργιστεί με το κουκούλωμα, χρειάζεται να είναι άνθρωπος», όμως στην κυβέρνηση τυφλωμένοι από την αλαζονεία της εξουσίας αδυνατούν να ακούσουν την κοινωνία που αντιδρά μπροστά σε αυτήν την αδικία και δεν σωπαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Τοξικότητα,syriza, toxikotita