ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για την ακρίβεια και εγκαταλείπει τους πολίτες στην τύχη τους

Η κοινωνία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της και πλήττεται σφόδρα από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία λαμβάνοντας πλέον υπόψη του και την αρνητική πρωτιά της χώρας στην Ευρώπη με την πιο ακριβή βενζίνη σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τιμών καυσίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μπροστά σ’ αυτήν την διαπίστωση η Κουμουνδούρου επιτίθεται στην κυβέρνηση γιατί έχει αφήσει απροστάτευτη την κοινωνία και όχι μόνο τα χαμηλά εισοδήματα αλλά και την μεσαία τάξη που υπερφορολογείται από την επιβολή των έμμεσων φόρων στις τιμές των καυσίμων αλλά και των βασικών ειδικών

κατανάλωσης.

«Δεν υπάρχει αρνητικό ρεκόρ που να μην το έχει σπάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη την ώρα που έχει πολύ χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ακόμη και η Φινλανδία που ανέκαθεν είχε πολύ πιο αυξημένες τιμές καυσίμων συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη έρχεται δεύτερη μετά την Ελλάδα. Κατά την Κουμουνδούρου η χώρα μας πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα της κρίσης λόγω της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Καθώς το κράτος όχι μόνο δείχνει απροθυμία να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια των ιδιωτών, αλλά συγχρόνως βγάζει υπερκέρδη από τους φόρους και αρνείται πεισματικά να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) μολονότι στο πρώτο εξάμηνο είχε υπερέσοδα 3,6 δισ. ευρώ.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πλέον εγκαταλείψει και κάθε προσπάθεια να αναγνωρίσει το πρόβλημα αλλά συγχρόνως δείχνει απίστευτη αδράνεια στην αντιμετώπισή του αφήνοντας την ακρίβεια ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση «η επιλογή της κυβέρνησης ήταν η επιδότηση της ακρίβειας», καθώς «το πολυδιαφημισμένο Power Pass  δεν αποδείχτηκε μόνο μία κοινωνική κοροϊδία-ας μην ξεχνάμε τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων και τα μικρά ποσά που είχαν οι πολίτες να επιστρέφονται στον λογαριασμό τους.

Την ίδια στιγμή συνιστά ένα μέτρο επίτασης του προβλήματος: επιδοτεί με κρατικά κονδύλια μία στρεβλή πραγματικότητα στην αγορά ενέργειας».

Όλα αυτά σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλονται και στο γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να βγει από τον γυάλινο πύργο του και να καταλάβει ότι οι πολίτες δεν τα βγάζουν πέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα