Συνεργάτης του Γεωργούλη βγήκε 3 χρόνια σε αναρρωτική άδεια μετά τις καταγγελίες για εργασιακό bullying

Πολλές είναι οι αναφορές κατά του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου ότι έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού από τον ευρωβουλευτή.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της γυναίκας που φέρεται διατεθειμένη να προβεί σε επίσημη καταγγελία, πρόκειται για μία 28χρονη με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του Έλληνα ευρωβουλευτή από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο 2020, όταν κι εγκατέλειψε την θέση της.

Όπως μετέδωσε

η εκπομπή LiveNews, σύμφωνα με την ίδια, ύστερα από μια έξοδο για ποτό, ο 49χρονος ευρωβουλευτής την παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ φέρεται να άσκησε και βία σε βάρος της.

Η 28χρονη είχε καταγγείλει τότε το περιστατικό στην αρμόδια υπηρεσία του ευρωκοινοβουλίου, στο γραφείο παρενόχλησης, όμως όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία από τον εσωτερικό έλεγχο.

Σήμερα η 28χρονη βρίσκεται σε συζητήσεις με δικηγόρο, ώστε να προβεί κι εκείνη με τη σειρά της σε επίσημη καταγγελία, αυτή τη φορά στις Αρχές.

Την ίδια περίοδο που παραιτήθηκε η 28χρονη ασκούμενη, υπέβαλε την παραίτησή του και ο υπεύθυνος του γραφείου του, ο οποίος μάλιστα ήταν κι εκείνος που είχε προτείνει την ασκούμενη στον Αλέξη Γεωργούλη.

Ο συγκεκριμένος άνδρας έκανε αναφορά στο γραφείο προσωπικού της Ευρωβουλής, για επιθετική συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη προς τους υφισταμένους του αλλά και για γ. Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA, ο εν λόγω άνδρας κατήγγειλε πως ο γνωστός ηθοποιός του είχε κάνει και body shaming παρά το γεγονός πως και ο ίδιος στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα με την αυξομείωση του βάρος του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε βοήθεια ψυχολόγου, όπως έλεγε στο περιβάλλον του, προκειμένου να διαχειριστεί, το άγχος και το στρες που του προξένησαν οι έντονοι καβγάδες με τον Έλληνα ηθοποιό. Ο ίδιος ήταν δικηγόρος, ο οποίος είχε εργαστεί και στο παρελθόν σε γραφείο άλλης ευρωβουλευτού.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News, ο ίδιος μετά το περιστατικό bullying πήρε και αναρρωτική άδεια, η οποία κράτησε 3 χρόνια! Ο ίδιος λάμβανε κανονικά τον μισθό του, παρά το γεγονός ότι είχε επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.

Ακόμη, εκκρεμεί η υπόθεση μιας 30χρονης γυναίκας, η οποία εργάστηκε στο γραφείο του ευρωβουλευτή και δέχτηκε -όπως ισχυρίστηκε- εργασιακό εκφοβισμό.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις περιπτώσεις είχαν μπει αρχείο από την αρμόδια υπηρεσία του ευρωκοινοβουλίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Keywords
Τυχαία Θέματα