Μαζί με την Μαρέβα ο Μητσοτάκης συνάντησε τους γονείς της Τοπαλούδη: Τι τους υποσχέθηκε

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στον Έβρο για τον φράχτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε μαζί με την σύζυγό του, Μαρέβα, τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια από δύο άντρες στη Ρόδο το 2018.

Οι γονείς της, είχαν την ευκαιρία να τα πουν και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σύζυγο του, Μαρέβα, που τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους, στο Διδυμότειχο.

«Να γίνει η σύσταση ενός ταμείου αλληλοβοήθειας των θυμάτων, των οικογενειών, από εγκληματικές ενέργειες. Να μπορέσει να μας βοηθήσει αυτό

το ταμείο, αυτές τις οικογένειες που αντιμετωπίζουνε εκτός από το ψυχολογικό και τον οικονομικό Γολγοθά τους», δήλωσε ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης.

Από το περασμένο καλοκαίρι οι οικογένειες των θυμάτων με επιστολή τους στη πολιτική ηγεσία είχαν ζητήσει αυστηροποίηση των ποινών και όχι μόνο για τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων αλλά και συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των θυμάτων.

«Εμείς αυτό που λέμε, όλες οι οικογένειες και όχι μόνο η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη είναι ότι είμαστε εδώ. Όποιος αρχηγός κόμματος, όποιος φορέας ή η πρόεδρος της Δημοκρατίας θελήσει να μας φωνάξει και να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις μας, είμαστε εδώ, να συνεισφέρουμε, να φανούμε χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε ακόμη ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων.

Η σχετική ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Επισκέφθηκα στο Διδυμότειχο τη μητέρα και τον πατέρα της Ελένης. Της Ελένης Τοπαλούδη. Ο θάνατός της σημάδεψε τον χειμώνα του 2018. Ένα έγκλημα τόσο σκοτεινό και αποτρόπαιο που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Αντικρίζοντας σήμερα το χαμόγελο της Ελένης στις φωτογραφίες του σπιτιού της, υποσχέθηκα στην Κούλα και στον Γιάννη να κάνω ό,τι μπορώ για να μη ζήσουν άλλοι γονείς τον δικό τους πόνο.

Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές.

Το οφείλουμε στη μνήμη της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Νεκταρίας… Όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα. Το οφείλουμε σε κάθε κορίτσι που τραυμάτισε και τραυματίζει η έμφυλη βία. Μπορεί να είναι το παιδί μας, η αδελφή μας, η φίλη μας και πρέπει, Πολιτεία και κοινωνία, να φωνάξουμε δυνατά: Ποτέ ξανά!».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μαρέβα, Τοπαλούδη,synantisi mitsotaki – mareva, topaloudi