Σταύρος Κοντονής: Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο νομό Ζακύνθου στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι ο Σταύρος Κοντονής, άλλοτε υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη Ν.Ε. Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ,

υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στη Ζάκυνθο θα είναι ο Σταύρος Κοντονής, ο Διονύσης Μποτώνης και η Αναστασία Θεοδόση – Κοντού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

ΣΤΑΥΡΟΥ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΜΠΟΤΩΝΗ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗ – ΚΟΝΤΟΥ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)

Το ψηφοδέλτιό μας εκφράζει την ιστορική διαδρομή και την ανανέωση της προοδευτικής παράταξης, με τρόπο ενωτικό και συνθετικό, στη μάχη για την πολιτική και κοινωνική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή εύχεται ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ στους υποψηφίους και τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι δίπλα τους».

Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει εκτεταμένες συζητήσεις ανάμεσα σε Κοντονή και ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Σταύρος Κοντονής, ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που είχαν εκφραστεί πολύ θετικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως ο Σταύρος Κοντονής είχε διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον Οκτώβριο του 2020 έπειτα από σειρά δηλώσεών του που είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και αφορούσαν στη διαφοροποίησή του για τους ποινικούς κώδικες, ενώ ακολούθησαν και πολύ σκληροί χαρακτηρισμοί κατά του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα