Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για πρόωρες εκλογές – Οι κινήσεις που «φουντώνουν» τα σενάρια

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει «χτυπήσει» κόκκινο, και το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ακόμη και το Σεπτέμβρη φουντώνουν για μια ακόμη φορά.

Τα σενάρια πυροδότησε αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  εκτίμησε, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας,

πως ο πρωθυπουργός θα προσφύγει πρόωρα στην λαϊκή ετυμηγορία.

«Η απόφαση του κ.Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο ακόμα και νωρίς τον Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πόσες από τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί; Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως έχω δεσμευτεί πολλές φορές».

O Αλέξης Τσίπρας επιμένει να ζητεί εκλογές αν και οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες για το κόμμα του.

Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών ενισχύθηκαν και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή δεν διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Το έκανε βέβαια από τη Σύνοδο Κορυφής, κάτι όμως που φαίνεται πως δεν είναι αρκετό για να σταματήσει την εκλογολογία.

Μπακογιάννη: Υπάρχουν εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά.

Η κ.. Μπακογιάννη είπε ότι είχε πρόταση να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, όμως την απέρριψε, διότι δεν μπορεί να μην είναι αιρετή.

«Ενάμιση χρόνο τώρα ακούω πως θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές με απλή αναλογική προκαλεί μια ανασφάλεια στον κόσμο. Πράγματι, υπάρχουν εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές. Ο Μητσοτάκης, απ’ όσο ξέρω, είναι αποφασισμένος να πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας» είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Είχα πράγματι μια πρόταση να κατέβω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Είχε αρκετά επιχειρήματα και κυρίως το τηλεοπτικό. Της τηλεοπτικής μάχης. Εγώ εξελέγην σε 3 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Στη μονοεδρική της Ευρυτανίας. Στην Α’ της Αθήνας που μου έκανε την τιμή να με έχει πρώτη βουλευτή για πολλά χρόνια. Και στα Χανιά. Δεν μπορώ να κατέβω διορισμένη, έχω απόλυτη ανάγκη από αυτή την επαφή με τον κόσμο, με τους πολίτες. Αφού το σκέφτηκα πάρα πολύ, το πήρα απόφαση πως εγώ θα ξαναζητήσω τον σταυρό μου στα Χανιά από τον κόσμο με ψήφισε την προηγούμενη φορά. Με απασχόλησε πάρα πολύ αλλά είναι μεγάλη υπόθεση να λογοδοτείς στον πολίτη όταν είσαι μέσα σε μια δημοκρατία».



Keywords
Τυχαία Θέματα