Πυρκαγιές: Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα – Ποια η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα – Νέο μήνυμα από το 112

Πυρκαγιές: Αναζωπυρώσεις της φωτιάς έχουμε το απόγευμα της Πέμπτης (20/07) μεταξύ Μάνδρας και Μεγάρων με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αναζωπυρώσεις είναι στη θέση Καραούλι, στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας.

Μάλιστα, ειδικότερα στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια, ενώ η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Στο Καραούλι η εστία είναι μεγάλη και στο σημείο έχουν φτάσει και δασοκομάντος.

Όπως αναφέρει και η ΕΡΤ

στο σημέιο υπάρχουν πολλά πεύκα και η φωτιά κατευθύνεται με την ένταση του ανέμου στην περιοχή Κανδήλι.

Στο μεταξύ, με μήνυμά του το 112 κάλεσε σε εκκένωση τεσσάρων περιοχών.

Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Άγια Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Πυρκαγιές – Η εικόνα στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Την ίδια ώρα, διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να καίνει και στη Ρόδο όπου έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία και μπορεί εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (20/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Μάλιστα, νωρίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν, με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή.

Σχετικό αίτημα υπεβλήθη χθες (19/07) από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον δήμαρχο Ρόδου.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Ασκό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 αεροσκάφος, με το μέτωπο να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.



Keywords
Τυχαία Θέματα