Πυρκαγιές: Εντολή εκκένωσης του χωριού Λεύκα στα Δερβενοχώρια – Μεγάλη «μάχη» στη Δυτ.Αττική – Αναζωπυρώσεις σε Μάνδρα και Οινόη

Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της σε Μέγαρα, Μάνδρα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι όπου ο... εφιάλτης μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στα Μέγαρα οι φλόγες καίνε νέους οικισμούς, σαρώνοντας τη Νέα Ζωή, ενώ πλησιάζουν και την Άνω Βλυχάδα, όπου οι κάτοικοι απομακρύνονται, περιμένοντας τις περαιτέρω οδηγίες των Αρχών, μήπως και χρειαστεί να εκκενώσουν την περιοχή.

Παράλληλα, τεράστια είναι η μάχη που δίνεται και στο

Λουτράκι όπου καταγράφονται πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες και τους θυελλώδεις ανέμους, που αλλάζουν διαρκώς κατευθύνσεις, με τη φωτιά να καίει στον οικισμό Δαναό.

Πρόκειται για οικισμό μετά την Ειρήνη, όπου τρία σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την πρώτη ημέρα της πύρινης κόλασης στο Λουτράκι κάηκαν 30 σπίτια και 5 αποθήκες, ενώ αύριο, Πέμπτη (20.07.23) αναμένεται να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Δραματικές ώρες στη Δυτική Αττική

Μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά και σε άλλους οικισμούς  και στη Δυτική Αττική, δίνει η Πυροσβεστική, την ώρα που οι φλόγες συνεχίζουν για τρίτη μέρα το καταστροφικό έργο τους.

Ο πύρινος εφιάλτης στη Δυτική Αττική συνεχίζεται με τα μέτωπα της φωτιάς να έχουν λάβει λόγω και των ισχυρών ανέμων επικίνδυνες διαστάσεις.

Η κατάσταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά εκτείνεται σε μέτωπα πολλών χιλιομέτρων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Προσπάθεια να μην επεκταθούν οι φλόγες προς Πάρνηθα

Βορειοδυτικά ωστόσο, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και την Οινόη, όπου είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθούν οι φλόγες προς την Πάρνηθα.

Στις εστίες στην Αττική επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα ενώ έχουν σπεύσει 34 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 6 οχήματα Από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

Δερβενοχώρια – Λεύκα: «Εκκενώστε τώρα»

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη στο πύρινο μέτωπο και στα Δερβενοχώρια, όπου η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

«Εκκενώστε τώρα», ζήτησαν από τους κατοίκους του οικισμού Λεύκα με κάποιους εξ αυτών να ακολουθούν την οδηγία που έδωσαν οι αστυνομικοί και άλλους να παραμένουν στο σημείο και να βοηθούν με όσα μέσα διαθέτουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Αξίζει να τονιστεί ότι η εντολή δόθηκε από τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν πόρτα – πόρτα και γι’ αυτό τον λόγο δεν εστάλη μήνυμα από το 112.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρκαγιές, Εντολή, Λεύκα, Δερβενοχώρια – Αναζωπυρώσεις, Μάνδρα, Οινόη – Μεγάλη, Δυτ Αττική,pyrkagies, entoli, lefka, dervenochoria – anazopyroseis, mandra, oinoi – megali, dyt attiki